|
|
Kıymalı Tart |
|
Figen Hanlı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.01.2013
Mesajlar: 89 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc85669
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2013
1,397 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
2 Çorba Kaşığı mısır unu
0,5 Su Bardağı soğuk su
1 Adet soğan
4 Su Bardağı un
2 Çay Kaşığı tuz, karabiber
300 gr kıyma
unun ortasını havuz gibi açın.margarin ve tuzu unun ortasına koyun, elinizle yoğurun.soğuk suyu ilave edip hamuru toparlayın. Mandalina büyüklüğünde bir parça hamuru ayırın.kalan hamuru un serpilmiş tezgahta yarım santim kalınlığında açın, parçalar keserek 1 çorba kaşığı margarin ile yağlanmış ve unlanmış küçük kek kalıplarına döşeyin. Kıymayı rendelenmiş soğanla kavurun. Tuz, karabiber ve mısır ununu da ekleyerek 1-2 dakika kavurun. Soğuduktan sonra harcı kalıplara bölüştürün. Üzerine hamurdan kapak yapın. Yumurta sarısı sürerek 190 derece fırında pişirin.
|
|
Kıymalı Tart Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|