100 gr kıyma
 
1 yemek kaşığı margarin
 
6 adet otar boy beyaz soğan
 
2 adet domates
 
1 kahve fincanı pirinç
 
1 yemek kaşığı un
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Soğanların üst kısımlarını soymadan kesin,gövdesinin kabuklarını soyun ve içini çıkarın.Çıkarılan soğanların içini ince ince doğrayıp bekletin.Kaynayan tuzlu suda soğanları 5 dakika haşlayın. İnce doğradığınız soğan, karabiber, tuz, margarin, 1 fincan pirinç, kıyma ve doğranmış domatesi karıştırın. Hazırladığınız dolma içini soğanların içine koyup kapak kısımlarını kapatın. 2 su bardağı sıcak su ve 1 yemek kaşığı unu karıştırın. Dolmaları fırın kabına dizin. Unlu suyu üstüne dökün. 175 derecelik fırında 30 dakika pişirip servis yapın.
  
 |