| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kıymalı, sebzeli makarna | 
 
  | 
URLALI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.08.2006 
Mesajlar: 47
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12353 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2007 
2,273 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler
 
500 gr Makarna
 
90 gr Tereyağı (6 Çorba Kaşığı)
 
1 Büyük Soğan
 
1 Diş Sarımsak
 
1 Çorba Kaşığı Kereviz (Rendelenmiş)
 
1 Çorba Kaşığı Havuç
 
1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
 
1 Kahve Kaşığı Karabiber
 
1 Defne Yaprağı
 
150 gr Dana Kıyması (Yağsız)
 
3 Çorba Kaşığı Salça
 
12 Su Bardağı Su
 
 
Orta boy bir tencerede 2 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ve sarımsağı ekleyip, ara sıra karıştırarak 12-13 dakika kavurduktan sonra, kereviz, havuç, defne yaprağı, 1/2 tatlı kaşığı tuz ve biberi katıp 5-6 dakika daha karıştırarak kavurunuz. Salçayı ve 2 su bardağı suyu ekleyip ağır ateşte 30-40 dakika pişirdikten sonra, defne yaprağını çıkarıp atınız, ve ateşi kapatınız. Bu arada makarnayı yapmak için büyükçe bir tencereye kalan 10 su bardağı su ile kalan 1 tatlı kaşığı tuzu koyup harlı ateşte kaynatınız. Kaynaymca ateşin altını kısıp, makarnayı katarak 8-10 dakika makarna iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alınız. Makarnayı kevgirden süzüp üstünden sıcak su geçirerek ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız. Kalan 4 çorba kaşığı yağı ekleyip iki büyük kaşıkla makarnayı karıştırarak yağı yediriniz. Sosu makarnanın üstüne döküp servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kıymalı, sebzeli makarna Tarifleri Balıklı Makarna Tarifleri
 | 
 
 
 
 |