|
|
Kıymalı Pide |
|
şadiye hatun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2012
Mesajlar: 59 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc84567
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2012
1,519 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı maya
1 su bardağı el yakmayacak sıcak su
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
İÇ MALZEME;
500 gr. kıyma
1 baş soğan
2 adet sivri biber
1 adet domates
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
Yoğurma kabına mayamızı ve suyumuzu ilava ediyoruz azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz zeytinyağımızı da ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve dinlenmesi için üzerine bez örtüp bırakıyoruz.
Tavamıza sıvıyağımızı ve yarım ay şeklinde doğradığımız soğanlarımızı ilave ediyor ve kavuruyoruz üzerine kıymamızı ve ince doğradığımız biberleride elave ediyoruz kavrulan kıymamıza domatesi ve kalan malzememizide ileve ederek güzelce harmanlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz...
Hamurumuzu üç bezeye ayırıyor ve her birini uzun pide şeklince açıyor ve harcımızdan güzelce üzerine yayıyoruz sizler isterseniz başka harc ile de yapabilirsiniz etrafını ortada buluşturacak şekilde kaapatıyor ve pide şekli veriyoruz üzerine yumurta saırısı ve susuam dökerek önceden 180 derecelik fırında nar gibi olana kadar pişiriyoruz sıcak olarak servis ediyoruz.
Fotoğraf "vitray" tarafından gönderildi. 17.03.2020
|
|
Kıymalı Pide Tarifleri Maggi Yemek Tarifleri
|
|