|
Kıymalı Pide |
|
dilek_varol
Aşçı
Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 15 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc19172
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2007
3,123 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su badağı un
1 çay kaşığı kuru maya
1 yumurta
Tuz
Su
İçi için:
Yarım kilo kıyma
Maydonoz
Soğan
Tuz
Karabiber
Hamuru yoğurun pide şeklinde şekil verin ve hazırladığınız iç malzemeyi ortasına koyun ve 170 derecede pişirin, kolay ve güzel.
|
Kıymalı Pide |
|
ErikAğacı
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2007
Mesajlar: 23
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16980
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2007
3,112 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 bardak elenmiş un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 cay kaşığı tuz
1 bardak su
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
İç malzemesi:
1 orta boy kuru soğan
400 gr kıyma
1 çorba kaşığı Tuzot
1/3 paket margarin (pidelerin üzerine dökmek için)
1/3 paket margarin (kıymayı sotelemek için)
1/3 paket margarin (pidelerin kenarlarına sürmek için)
Soğanı ince kıyıp, 1/3 paket margarinde 5 dakika soteleyin. Kıyma ile Tuzot'u ilave edip, 5 dakika daha kavurduktan sonra, ocaktan alıp soğumaya bırakın. Unu çalışma tezgahının üzerine eleyip, bir araya toplayın. Ortasını açıp, mayayı yerleştirin. Mayanın üzerini kapatıp 10 dakika beklettikten sonra 1 bardak suyu ilave edin. Pürüzsüz hamur oluncaya kadar 10 dakika yoğurun. Üzerini ıslak bir bezle kapayıp 20 dakika dinlendirin.
Hamuru tekrar yoğurup, uzun rulo yapın. Hamurları 6 eşit parçaya ayırıp sandal şeklinde açın. Hazırlamış olduğunuz iç harcı hamurlara pay edin. Hamurların kenarını 1 cm üstüne katlayıp, tepside 20 dakika dinlendirin. Margarinden fındık büyüklüğünde koparıp pidelerin kıymaları üzerine dizin. 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Kalan yağı eritip, fırçayla pidelerinizin kenarlarına sürün. 5 dakika sonra fırından çıkarıp, sıcak servis yapın.
ML® Şekerli Pide için tıklayın
ML® Şekerli Pide (görsel)
|
Kıymalı Pide |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7670
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2006
3,438 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram kıyma
1 adet yumurta
1 bardak su
1 çay kaşığı tozşeker
1 paket margarin
1 adet orta boy kuru soğan
Yarım paket yaş maya
Yarım demet maydanoz
Yeteri kadar un
Tuz
Uygun bir kaba tuz, şeker, bir bardak su ve yaş mayayı koyup ezelim. Unu ve yağın yansını katıp karıştıralım gerektikçe ılık su ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini ıslak bir bez ile örterek ılık bir yerde mayalanmasını sağlayalım. Mayalı hamuru limon büyüklüğünde parçalara ayırıp, her parçanın ortası şişkin, kenarları ince hamurlar hazırlayalım. Bir tavada kalan yağı eritip ince ince doğranmış soğanları pembele-şinceye kadar kavuralım. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavuralım. Sonra tavayı ateşten indirip, içine kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz ekleyerek karıştıralım. Bu harçtan bir kaşık alıp açtığımız hamurların üstüne koyalım. İnce kenarlarını kıymalı iç görünecek şekilde kapatarak pide şeklini aldıralım. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp sıcak fırında 25 dk pişirip sıcak servis yapalım.
|
Kıymalı Pide |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc6522
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2006
3,535 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket tereyağı (margarin)
1 paket kuru maya
250 gr kıyma
1 baş soğan
Yarım demet maydanoz
1 yumurta
1 çay kaşığı şeker
1 su bardağı süt (veya su)
Yeteri kadar un
Unu eleyin ortasını açın. Ilık sütün içine tuz, şeker ve mayayı katın karıştırın. Unun ortasına dökün. Kenarlarından un ile sütün üstünü örtün. 20 dakika ılık bir yerde bekletin. Bu karışıma erimiş yağı dökerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Üzerine nemli bez örterek 15-20 dakika ılık bir yerde bekletip mayalandırın. Tavada bir kaşık tereyağını eritin. Rendelediğiniz soğanları atıp kavurun. Kıymayı katın. Suyu çekene kadar pişirin. Rendelenen domates, biber salçası, tuz ve karabiberi ilave edin. 2-3 dakika pişirin. Mayalanan hamuru uzunlamasına kayık gibi açın. Kenarlarını toplayın. İçine hazırladığınız içi koyun. Üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapılır.
ML® Kaşarlı Pide için tıklayın
Fotoğraf "aslı keremoğlu" tarafından gönderildi. 16.07.2020
|
Kıymalı Pide |
|
zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc2454
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006
3,879 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
40 gr yaş maya (1 kibrit kutusu kadar)
1 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta
1 kahve fincanı eritilmiş margarin
2 çorba kaşığı sıvıyağ tuzkarabiber
Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin. Margarini eritin. Unu derin bir yoğurma kabına dökün. Ortasını açın ve erittiğiniz margarinin bir kısmını, yumurtayı, mayali sütü ve tuzu ekleyin, yoğurun. Yoğurduğunuz hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin. Soğanı soyun ve küçük küçük doğrayın. Sivri biberleri ve maydanozu da ince ince kesin. Eritilen margarinin kalanı ile biber ve soğanı kavurun. Kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin. Maydanoz, karabiber ve tuz ekleyip iyice karıştırın. Ateşten alıp ılınması için bırakın. Tezgaha un serpin ve hamuru burada yoğurup 6 parçaya ayırın. Her parçayı merdaneyle oval şekilde açın. Ortalarına kıymalı karışımı yerleştirin ve uzunlamasına olan kenarlarını üzerine kapatın. Üzerlerine bir fırça yardımıyla sıvıyağ sürüp 25-30 dakika kadar bekletin. Yumurta sarısını sürün ve önceden ısıttığınız 200 dereceli ayarlı fırında 25 dakika kadar pişirin. Dilimleyip servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 24.06.2015
|
|