| 
 
 
 | 
Kıymalı Pide | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63589 
Gönderme Tarihi: 28.May.2011 
2,974 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru:
 
500 gr un
 
20 gr taze (yaş) maya
 
1 çorba kaşığı tuz
 
1+1/2 su bardağı su
 
Harcı:
 
300 gr kuzu kıyması (yağsız)
 
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
 
2 soğan (ince kıyılmış)
 
1 yumurtanın sarısı
 
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
 
1 kahve kaşığı tuz
 
1/2 kahve kaşığı karabiber
 
1 yumurta (2 çorba kaşığı sütle çırpılmış)
 
 
Genişçe bir kaba suyu, mayayı ve tuzu koyup, tahta bir kaşıkla 2-3 dakika karıştırınız. Unu ekleyip, iyice yoğurarak yuvarlak bir hamur elde ediniz. Hazırladığınız hamuru tezgaha koyup, üstünü kalın bir bezle örterek 30 dakika, mayalanması için bekletiniz. Avuçlarınızın içi ile bastırarak hamuru yoğurur gibi yassıltıp, yumruk büyüklüğünde parçalara ayırınız. Parçaları avucunuzun içinde top gibi yuvarlayıp, üstlerini kalın bir bezle örterek, yeniden 35-40 dakika mayalanmaya bırakınız.
 
Bu arada küçük bir tencerede yağı, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları koyup 4-5 dakika renkleri pembeleşene kadar pişiriniz. Kıymayı, tuzu ve karabiberi ekleyip 8-10 dakika, arasıra karıştırarak pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, yumurta sarısını ve maydanozu ekleyip, bir kez karıştırınız.
 
Hamurlarm üstündeki bezi kaldırıp, her hamurun üstüne hafifçe bastırarak yayınız. Hazırladığınız harcı, bir çorba kaşığı ile her pidenin ortasına yerleştiriniz. Pidelerin herbirini iki elinizle havaya kaldırıp, hafifçe unlanmış tezgahın üstüne atar gibi bırakınız. Pidelerin yayılıp uzadığını göreceksiniz. Pideleri uçlarından istediğiniz kadar uzatıp, fırın tepsisine diziniz. Üstlerine kalınca bir bez kapatıp, 10-15 dakika bekletiniz.
 
önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip, ısıtınız. Pidelerin üstündeki bezi kaldırıp, sütle çırpılmış yumurtayı, fırça ile her birinin üstüne sürünüz. Tepsiyi fırına sürüp, pideleri 8-10 dakika pişiriniz. Tepsiyi fırından alıp, pidelerinizi servis ediniz.
 
 
Not: Pide, ülkemizde kebap çeşitleri ile birlikte yendiği gibi, üstüne değişik harçlar konularak da hazırlanabilen lezzetli bir hamur işidir. Harçlı pideler genellikle kıymalı ve peynirli olarak yapılır. Ana harcı isteğinize göre değiştirerek, çok değişik lezzetli pideler de hazırlayabilirsiniz. Pide hamuru standart olarak düşünülmelidir. Dolayısıyle aynı hamuru açıp, değişik harçlar hazırlayarak, çeşitli pideler hazırlanabüir. Pideyi, sadece kebabın yanında servis etmek için hazırlıyorsanız, harç koymanıza hiç gerek yoktur.
  
 | 
KIYMALI PİDE | 
  | 
Nesli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2010 
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51337 
Gönderme Tarihi: 03.May.2010 
3,551 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
5 su bardağı un (500 gr.)
 
1.5 su bardağı süt (250 gr.)
 
50 gr. margarin
 
1 kahve fincanı sıvı yağ
 
1 yumurta
 
2 çay kaşığı tuz
 
2 kesme şeker kadar yaşmaya
 
2 tatlı kaşığı toz şeker
 
1/2 çay bardağı ılık süt
 
İç malzeme:
 
250 gr. kıyma
 
1 soğan
 
1 domates (doğranmış)
 
tuz
 
karabiber
 
kırmızı biber
 
yeşil sivri biber
 
 
Yapılışı:
 
1 çay bardağı ılık sütle maya hazırlanır. Un ve kalan süt, sıvı yağ, yumurta, erimiş margarin ve tuzla yoğrulur. Dinlenmeye bırakılır. Yumruk büyüklüğünde parçalar koparılıp merdaneyle uzunlamasına açılır. Ortasına iç malzemeler çiğden karıştırılarak bir miktar konup kenarları içeri doğru kapatılarak pide şekli verilir. Yağlanmış tepsiye dizip 45 dakika dinlendirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 200 de ısıtılmış fırmda 15 dakika pişirilir.
 
 
Not: İstenirse fırından çıkarılınca pidelerin kenarına tereyağı sürülebilir.
  
 | 
KIYMALI PİDE | 
  | 
şişman 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.06.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37510 
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2009 
3,220 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
500 gram un
 
250 gram margarin
 
40 gram yaş maya
 
4 adet yumurta
 
1 küçük bardak süt
 
İçi İçin:
 
250 gr. koyun kıyması
 
1 adet kuru soğan
 
Tuz
 
 
Hazırlanışı:
 
Mayayı süt ile beraber bir tencere içinde ezin. Unu ve yağ mayaya katarak üzerine üç yumurta karın. Tuz da koyarak iyice yoğurun. Sonra tencerenin ağzını kapatın. Ilık bir yerde kabarıncaya kadar bekletin. Tencereden taşacak derecede kabaran hamuru hamur tahtasına alın. iki yumurta büyüklüğünde parçalara ayırarak bu parçaları iki avuç arasında yuvarlayın. Sonra hafifçe tahtayı unlayarak bir parmak inceliğinde oval olarak açın.
 
250 gr. koyun kıymasına tuz ve bir adet rendelenmiş soğan ilave ederek kavurun. Kıymaya istediğiniz takdirde kıyılmış maydanoz da ilave edebilirsiniz.
 
Hazırladığınız bu kıymalı içten hamurun ortasına koyarak yanlarına doğru yayın. Sonra hamurun kenarlarını pide şeklinde kapatın. Üçer parmak ara ile yağlanmış tepsiye dizin. Ilık bir yerde yarım saat bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürerek orta hararetli fırında yarım saat pişirin. İçlerine biraz yağ sürerek servis yapın.
  
 | 
Kıymalı Pide | 
  | 
dilek_varol 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 06.11.2007 
Mesajlar: 15 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19172 
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2007 
3,243 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su badağı un
 
1 çay kaşığı kuru maya
 
1 yumurta
 
Tuz
 
Su
 
İçi için:
 
Yarım kilo kıyma 
 
Maydonoz 
 
Soğan 
 
Tuz 
 
Karabiber
 
 
Hamuru yoğurun  pide şeklinde şekil verin  ve hazırladığınız iç malzemeyi ortasına koyun ve 170 derecede pişirin, kolay ve güzel.
  
 | 
Kıymalı Pide | 
  | 
ErikAğacı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2007 
Mesajlar: 23
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16980 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2007 
3,263 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 bardak elenmiş un
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 cay kaşığı tuz
 
1 bardak su
 
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
 
İç malzemesi:
 
1 orta boy kuru soğan
 
400 gr kıyma
 
1 çorba kaşığı Tuzot
 
1/3 paket margarin (pidelerin üzerine dökmek için)
 
1/3 paket margarin (kıymayı sotelemek için)
 
1/3 paket margarin (pidelerin kenarlarına sürmek için)
 
 
Soğanı ince kıyıp, 1/3 paket margarinde 5 dakika soteleyin. Kıyma ile Tuzot'u ilave edip, 5 dakika daha kavurduktan sonra, ocaktan alıp soğumaya bırakın. Unu çalışma tezgahının üzerine eleyip, bir araya toplayın. Ortasını açıp, mayayı yerleştirin. Mayanın üzerini kapatıp 10 dakika beklettikten sonra 1 bardak suyu ilave edin. Pürüzsüz hamur oluncaya kadar 10 dakika yoğurun. Üzerini ıslak bir bezle kapayıp 20 dakika dinlendirin.
 
Hamuru tekrar yoğurup, uzun rulo yapın. Hamurları 6 eşit parçaya ayırıp sandal şeklinde açın. Hazırlamış olduğunuz iç harcı hamurlara pay edin. Hamurların kenarını 1 cm üstüne katlayıp, tepside 20 dakika dinlendirin. Margarinden fındık büyüklüğünde koparıp pidelerin kıymaları üzerine dizin. 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Kalan yağı eritip, fırçayla pidelerinizin kenarlarına sürün. 5 dakika sonra fırından çıkarıp, sıcak servis yapın.
 
 
 ML® Şekerli Pide için tıklayın 
 
ML® Şekerli Pide (görsel)
  
 | 
Kıymalı Pide | 
  | 
Nimet Hanım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2006 
Mesajlar: 149
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7670 
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2006 
3,574 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram kıyma
 
1 adet yumurta
 
1 bardak su
 
1 çay kaşığı tozşeker
 
1 paket margarin
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
Yarım paket yaş maya
 
Yarım demet maydanoz
 
Yeteri kadar un
 
Tuz
 
 
Uygun bir kaba tuz, şeker, bir bardak su ve yaş mayayı koyup ezelim. Unu ve yağın yansını katıp karıştıralım gerektikçe ılık su ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini ıslak bir bez ile örterek ılık bir yerde mayalanmasını sağlayalım. Mayalı hamuru limon büyüklüğünde parçalara ayırıp, her parçanın ortası şişkin, kenarları ince hamurlar hazırlayalım. Bir tavada kalan yağı eritip ince ince doğranmış soğanları pembele-şinceye kadar kavuralım. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavuralım. Sonra tavayı ateşten indirip, içine kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz ekleyerek karıştıralım. Bu harçtan bir kaşık alıp açtığımız hamurların üstüne koyalım. İnce kenarlarını kıymalı iç görünecek şekilde kapatarak pide şeklini aldıralım. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp sıcak fırında 25 dk pişirip sıcak servis yapalım.
  
 | 
Kıymalı Pide | 
  | 
otelman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.04.2006 
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6522 
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2006 
3,691 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket tereyağı (margarin)
 
1 paket kuru maya
 
250 gr kıyma
 
1 baş soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
1 yumurta
 
1 çay kaşığı şeker
 
1 su bardağı süt (veya su)
 
Yeteri kadar un 
 
 
Unu eleyin ortasını açın. Ilık sütün içine tuz, şeker ve mayayı katın karıştırın. Unun ortasına dökün. Kenarlarından un ile sütün üstünü örtün. 20 dakika ılık bir yerde bekletin. Bu karışıma erimiş yağı dökerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Üzerine nemli bez örterek 15-20 dakika ılık bir yerde bekletip mayalandırın. Tavada bir kaşık tereyağını eritin. Rendelediğiniz soğanları atıp kavurun. Kıymayı katın. Suyu çekene kadar pişirin. Rendelenen domates, biber salçası, tuz ve karabiberi ilave edin. 2-3 dakika pişirin. Mayalanan hamuru uzunlamasına kayık gibi açın. Kenarlarını toplayın. İçine hazırladığınız içi koyun. Üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapılır.
 
 
 ML® Kaşarlı Pide için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "aslı keremoğlu" tarafından gönderildi. 16.07.2020
  
 | 
Kıymalı Pide | 
  | 
zumZUM 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2006 
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2454 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006 
4,051 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 su bardağı un
 
1 su bardağı ılık süt 
 
40 gr yaş maya (1 kibrit kutusu kadar) 
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 adet yumurta
 
1 kahve fincanı eritilmiş margarin
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ tuzkarabiber
 
 
Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin. Margarini eritin. Unu derin bir yoğurma kabına dökün. Ortasını açın ve erittiğiniz margarinin bir kısmını,  yumurtayı,  mayali sütü ve tuzu ekleyin, yoğurun. Yoğurduğunuz hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice  kabarana kadar  ılık bir ortamda bekletin. Soğanı soyun ve küçük küçük doğrayın. Sivri biberleri ve maydanozu da ince ince kesin. Eritilen margarinin kalanı ile biber ve soğanı kavurun. Kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin. Maydanoz,  karabiber ve tuz ekleyip  iyice karıştırın. Ateşten alıp ılınması için bırakın. Tezgaha un serpin ve hamuru burada yoğurup 6 parçaya ayırın. Her parçayı merdaneyle oval şekilde açın. Ortalarına kıymalı karışımı yerleştirin ve uzunlamasına olan kenarlarını üzerine kapatın. Üzerlerine bir fırça yardımıyla sıvıyağ sürüp 25-30 dakika kadar bekletin. Yumurta sarısını sürün ve  önceden ısıttığınız 200 dereceli ayarlı fırında 25 dakika kadar  pişirin. Dilimleyip servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 24.06.2015
  
 | 
 
 
 
 
 
 |