|
Kıymalı Papara |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168052
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2022
213 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://esenler.bel.tr/
1 adet bayat ekmek
2 adet soğan
100 gram kıyma
1/2 demet maydanoz
1 adet domates
2 adet sivri biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Ekmeği küp küp kesin. Soğanı küp küp doğrayın sıvı yağda soteleyin. İçine kıymayı ekleyerek sotelemeye devam edin. İçine baharatları ilave edin. Domatesleri küp küp doğrayıp tavanın içine ekleyin. Sivri biberleri ve maydanozu ince doğrayarak tavaya ilave edin. Tavaya 1 su bardağı su ekleyin. Küp kestiğiniz ekmekleri servis tabağına koyarak üzerine karışımı dökün. Tereyağını pul biber ile eritin ve paparanın üzerine dökün. Servise hazırdır.
|
|