Kısa URL: https://ml.md/lc80362
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2012
2,052 defa indirildi / yazdırıldı
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
1 Diş sarımsak
1 Fiske tuz
2 Adet çarliston biber
1 Çorba Kaşığı domatessalçası
250 gr kıyma
1 Adet kırmızı biber
4 Tane Domates
Yağı bir teflon tencereye koyarak içine önce ince kıyılmış soğanları ve biberleri biberleri atın. Soğan ve biberleri biraz pişirdikten sonra kıymanızı da sosa ekleyerek kıyma pişine kadar kadar pişirin. Pişirme işlemi sırasında tencerenizi arada karıştırarak kıymanın yanmamasını sağlayın. Kıyma piştikten sonra küpküp kestiğiniz domatesleri ve sarmısağıda sosunuzun içine ekleyin. Kıvamı tutturmak için domateslerle beraber bir kaşık domatessalçasını da sosunuza ekleyin. (Salçadan sonra sosun içine bir çay bardağı kadar su ekleyin bu sosun kuru olmamasını sağlayacaktır.)
Not: Domatesler suyunu bırakmaya başladıklarında içine kekik ve biraz da pul biber ekleyerek sosunuzu daha da lezzetli yapabilirsiniz.