|
|
Kıymalı Lazanya Dürüm |
|
sarı yaldız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.10.2014
Mesajlar: 46 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc111214
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2015
1,419 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yaprak lazanya
200 gr kıyma
1 Adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı Kimyon
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı kırmızı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yeterince tuz
Sosu İçin:
2 Su bardağı domates rendesi veya püresi
1 Adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı Kekik
3 Diş sarımsak
2 yemek kaşığı sana hamurişi
Beşamel Sos İçin:
4 Yemek kaşığı un
3 Yemek kaşığı margarin
4 Su bardağı süt
1 su bardağı Kaşar peyniri ( üzeri için)
Yeterince çörekotu
Öncelikle sosu hazırlamak için yemeklik doğranmış soğanı az yağ ile kavurun.
Baharatlarını ve ezilmiş sarmısakları ekleyip 20 dk kadar kaynatın.
Kıymayı tencereye alıp kavurun.
Kıyma kavrulduktan sonra yemeklik doğranmış soğanı ilave edip soğanlar ölünceye kadar kavurun.
Hazırladığınız domates sosundan 4-5 yemek kaşığı ilave edin.
Baharatlarını da ekleyin ve pişince ocaktan alın.
Beşamel sos için yağı erittikten sonra unu da tencereye alıp kavurun.
Kavrulan unun üzerine sütü ilave edin, kıvam alıncaya kadar pişirin ve tuz ilave edip ocaktan alın.
Lazanyaları yumuşamaları için 1 dk kadar kaynar suda tutup çıkartın.
Fırın kabınızın tabanını beşamel sos ile döşeyin.
Lazanyanın yüzeyini de beşamel sos ile sıvayın.
Kıymalı harcı koyup dürüm yapın ve fırın kabına dizin.
Kalan beşamel sosu lazanyaların üzerine dökün.
Hazırladığınız domates sosunu da beşamel sosun üzerine dökün.
180 dereceli fırında üzeri pişinceye kadar pişirin.
En son üzerine rendelenmiş kaşarı ve çörek otunu koyun ve eriyince fırından çıkartın ve sıcak olarak servis yapın.
|
|
Kıymalı Lazanya Dürüm Tarifleri Bezelyeli Makarna Tarifleri
|
|