1 tatlı kaşığı kuru maya
100 ml süt (ılık)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı mascarpone peyniri
3 yemek kaşığı kivi reçeli
Üzerine;
1 yumurta
1 yemek kaşığı haşhaş
Mayayı bir kaba aktarın ve ılık sütle çözülmesini sağlayın. Üzerine yağı, şekeri ve tuzu ilave edip karıştırın. Unu ekleyin ve hamuru yoğurun. Bir süre mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru açın ve dikdörtgen şekil oluşturun. Kenar kısımlarından altı santimlik kesikler açın. Hamurun orta bölümüne peyniri yaydırın. Üzerine de kivi reçelini sürün. Kesik oluşturduğunuz kenarları sağdan ve soldan sırayla kapatın. Çöreği bir fırın tepsisine alın. Yarım saat dinlendirdikten sonra üzerine yumurtayı sürüp, haşhaşları serpiştirin. Son aşamada fırında yarım saat pişirin.
|