| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kişnişli Bonfile Sarma | 
 
  | 
Bilgi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.09.2005 
Mesajlar: 38 Şehir: Bakırköy/İSTANBUL | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4400 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2006 
2,691 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
600 gr. Dana Bonfile
 
100 gr. Tereyağıi
 
200 gr. mantar
 
100 gr. soğan
 
300 gr. havuç
 
300 gr. kabak
 
5 gr. kisnis
 
5 gr. kekik
 
200 gr. brokoli
 
2 gr. toz karabiber, 10 gr. tuz
 
1/2 adet maydanoz
 
Sos Hollandez Malzemesi: 300 gr. Tereyağıi
 
2 Yumurta
 
50 gr. kuru soğan
 
10 gr. sirke
 
50 gr. sirke
 
50 gr. limon
 
50 gr. ilik su
 
10 adet tane karabiber
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Bonfileler 50 gr`lik kesilir. Ince sekilde dövülür. Diger tarafta mantar, kuru
 
soğan dilimlenir. Kirilmis kisnis, kekik ve tereyağı tavada kavrulur.
 
Soguduktan sonra ince dogranmis maydanoz eklenir. Bonfilelerin içerisine
 
malzeme konulur ve rulo seklinde siki olarak sarilir. Kürdan ile açilmamasi
 
için tutturulur. Izgara kömür atesinde pisirilir.
 
Garnitürleri:
 
Sebzeler degisik sekillerde dekorlanir. Kaynar suda haslandiktan sonra
 
tereyağında sote yapilir. Sonra etlerle birlikte tabaga yerlestirilir.
 
Sos Hollandez:
 
Bir kabin içinde sirke, soğan, tane karabiber kaynatilir ve süzülür. Ilik
 
muhafaza edilir. Yumurta sarilari çukur kapta benmari usulü çirpilir. Ayrani
 
alinmis tereyağı ilik sekilde yavas yavas karistirilan yumurtanin içine
 
yedirilir. Sertlesme asamasinda sirke, ilik su, limon suyu damlasi verilerek
 
kivami ayarlanir. Izgara çesitlenir yaninda begenilen bir sostur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kişnişli Bonfile Sarma Tarifleri Acur Dolması Tarifleri
 | 
 
 
 
 |