| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kışlık Köz Patlıcan | 
 
  | 
garibim 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2016 
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara-Altındağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120052 
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2016 
1,058 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
5 adet kemer patlıcan
 
2 adet kırmızı biber
 
2 diş sarımsak
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Patlıcanların ve biberlerin yüzeyinin bir kaç yerine bıçakla kesik atılır. Alüminyum folyoya sarılır. Küçük bir tepsiye konur. 190 derece fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişirilir. Sonra sıcakken kabukları soyulur, biberlerin tohumları da alınır, kabaca doğranır. Tencereye zeytinyağı konur, ısınınca bir kaç parçaya kesilmiş sarımsaklar atılır. Kokusu çıkana kadar kavrulur. Biber ve patlıcanlar atılır, 5 dakika kavrulur. Sonra blenderden geçirerek püre yapılır. Tuz ilave edilir. 10-15 dakika fokurdatarak kaynatılır. Kavanoza doldurulur sıcak vaziyetteyken. Kapağı sıkıca kapatılır ve ters çevrilir. Bir gece bekletilir. Düzeltilir ve bir sene saklanabilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kışlık Köz Patlıcan Tarifleri Konserve Tarifleri
 | 
 
 
 
 |