| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kısırlı Suşi | 
 
  | 
Nur Gün 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140006 
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2019 
1,094 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Haliç Üniversitesi
 
 
İnce bulgur 1 su bardağı 180 gr
 
Sıcak su 1 su bardağı 250 gr
 
Domates salçası 0.5 tatlı kaşığı 10 gr
 
Biber salçası 0.5 tatlı kaşığı 5 gr
 
Zeytinyağı
 
1 adet limonun suyu
 
Nar ekşisi 1 yemek kaşığı 12 gr
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Pul biber
 
Sumak 1 tutam 3 gr
 
Taze soğan 5 dal
 
Maydanoz Yarım bağ
 
Mor lahana turşusu 1 avuç
 
Kereviz 1 avuç
 
 
Su ve salçaları karıştırın.
 
İnce bulguru, salçalı sıcak suyla ıslatın ve üzerini geçinceye kadar su ilave edin. Demlenmesi için kenara alın.
 
Demlenen bulgura zeytinyağı, salçalar, limon suyu, nar ekşisi, ve kuru baharatları ekleyin, tahta bir kaşıkla tüm malzemeleri yedirerek, iyice karıştırın.
 
Kıyılmış yeşillikleri, lahana turşusunu ve rendelenmiş kerevizi ekleyin karıştırın.
 
Norinin mat kısmı üste gelecek şekilde harcı koyun ve sarın.
 
Sardıktan sonra dilimleyip servise hazırlayın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kısırlı Suşi Tarifleri Kanepeler
 | 
 
 
 
 |