İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 su bardağı düğü (köftelik ince bulgur)
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
3 adet soğan
2 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
4-5 su bardağı su
Düğünün üzerine 1 su bardağı serpilerek 20 dakika bekletilir.
Yoğurma kabına bulgur, un, yumurta, 1 adet ince doğranan soğan, sarımsak, maydanoz, baharatlar ve tuz konur ve yoğrulur.
Köfte harcı özleşince fındık büyüklüğünde yuvarlanır ve kaynar suyun içinde pişirilir.
Bir tavada tereyağı eritilir, doğranan soğanlar içine ilave edilerek kavrulur.
Soğanların rengi değişince üzerine salça ilave edilir ve kaynayan sudan 1 kepçe su dökülerek karıştırılır.
Köfteler pişince servis tepsisine alınır, üzerine hazırlanan zer dökülerek sofraya götürülür.
|