|
|
Kış Tatlısı |
|
Su Nehri
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2016
Mesajlar: 28 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc119364
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2016
1,175 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet elma
2 adet armut
10 adet siyah erik
1 avuç kavrulmuş fındık veya ceviz
2 çay kaşığı tarçın
2 adet karanfil
½ parmak boyunda zencefilin rendesi
Yarım limonun suyu
3 yemek kaşığı Bal
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı tereyağı
Elma ve armutları çekirdek yataklarını çıkararak istediğiniz şekilde dilimleyin. Üzerine yarım limonun suyunu sıkın. Fındık veya cevizleri biraz kırın. Bu karışımı geniş bir kaba alıp, üzerine siyah üzümü, fındıkları, zencefil rendesini, tarçını, karanfili ve tereyağını ekleyip harmanlayın. Ağız tadınıza göre 2-3 kaşık bal ilave edip karıştırın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında meyveler karamelize olana kadar 15-20 dakika pişirin.
Süzme yoğurtla bir miktar balı karıştırın.
Kuplara aldıktan sonra üzerine bir kaşık ballı yoğurt koyarak servis edin.
|
|
Kış Tatlısı Tarifleri Ayva Tatlısı Tarifleri
|
|