| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kış Tatlısı | 
 
  | 
Su Nehri 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.06.2016 
Mesajlar: 28 Şehir: Bartın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119364 
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2016 
1,293 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 adet elma
 
2 adet armut
 
10 adet siyah erik
 
1 avuç kavrulmuş fındık veya ceviz
 
2 çay kaşığı tarçın
 
2 adet karanfil
 
½ parmak boyunda zencefilin rendesi
 
Yarım limonun suyu
 
3 yemek kaşığı Bal
 
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
 
Elma ve armutları çekirdek yataklarını çıkararak istediğiniz şekilde dilimleyin. Üzerine yarım limonun suyunu sıkın. Fındık veya cevizleri biraz kırın. Bu karışımı geniş bir kaba alıp, üzerine siyah üzümü, fındıkları, zencefil rendesini, tarçını, karanfili ve tereyağını ekleyip harmanlayın. Ağız tadınıza göre 2-3 kaşık bal ilave edip karıştırın.
 
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında meyveler karamelize olana kadar 15-20 dakika pişirin.
 
Süzme yoğurtla bir miktar balı karıştırın.
 
Kuplara aldıktan sonra üzerine bir kaşık ballı yoğurt koyarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kış Tatlısı Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |