|
|
Kış Sebzeli Lazanya |
|
Lezzet İşçisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2006
Mesajlar: 50 Şehir: Malatya-Darende |
Kısa URL: https://ml.md/lc11673
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2007
2,170 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
16 adet lazanya
2 adet havuç
1 adet pırasa
1 küçük demet ıspanak
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı süt
1 çay bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
1 su bardağı rende kaşar
Hazırlanışı:
Tavaya 4 çorba kaşığı sıvı yağ konur. Isınınca , sırasıyla 5'er dakika ara ile ince doğranmış pırasa, rendelenmiş havuç ve ince doğranmış ıspanak atılır, sebzeler yumuşayana kadar kavrulur. Diğer tarafta yarım çay bardağı sıvıyağ ve un kavrulur. Un renk almaya başlayınca soğuk süt eklenir. Sürekli karıştırarak cıvık muhallebi kıvamı alana dek pişirilir. En son tuz ve karabiber eklenir. Kavrulan sebzeler sütlü karışıma eklenir, karıştırilir. Uygun büyüklükteki bir fırın kabının tabanına bir miktar sebzeli karışım konur. Üzerine haşlamadan lazanya yerleştirilir. Bu işlem malzeme bitene kadar yapılır. Üzerine rende kaşar serpilir. Fırın kabı önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir, üzeri kızarana kadar pişirilir. Kare dilimlenerek, sıcak servis yapılır.
Not: Lazanya haşlanmadan kullanıldığı için sütlü karışım cıvık hazırlanır.
|
|
Kış Sebzeli Lazanya Tarifleri İtalyan Yemekleri
|
|