Malatya Valiliği
1 kâse yarma
1 çay bardağı orta bulgur
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı kahverengi mercimek
1 kâse kesilerek kurutulmuş patlıcan
3-4 yemek kaşık tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
2-3 baş kuru soğan
Patlıcanları yıkayıp bir tencereye koyun.
Su ilave ederek haşlayın. Yumuşayınca süzerek soğuk suda bekletin.
Ayrı bir tencereye soğanları, küp şeklinde doğrayın. Yağ ile birlikte sarartın.
Salçasını koyup bir iki kez karıştırarak 8-10 su bardağı su ilave edip tuzu atın. Ayıklanmış, yıkanmış kahverengi mercimekleri, hazırlanan suya katarak pişirin.
Bu arada yarmayı; orta bulgur, tuz, ılık su ilavesi ile yoğurun. Fındık büyüklüğünde çimdikler atın. Pişmek üzere olan mercimeğe köfteler ve haşlanmış nohut ilave edin.
Yemeği pişirmeye devam edin.
Sudaki patlıcanları yıkayarak, pişen yemeğin içine atın.
Tüm malzemeleri, köfteler yumuşayıncaya kadar beraber pişirin. Tuz kontrolü yapın. Karabiber ile sıcak olarak servisi yapılan bir kış yemeğidir.
|