|
|
Kırpık |
|
Terazi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2006
Mesajlar: 32 Şehir: Sanal Alem |
Kısa URL: https://ml.md/lc6546
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2006
2,993 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak Malzemeler
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
500 gr.un
2 çay kaşığı tuz
1 tane 42 gr lık yaş maya
Aldığı kadar su
İçi için: 250 gr yağlı beyaz peynir
kenarını süslemek için incecik kıyılmış yarım demet maydanoz
Hazırlanma Şekli
Unun ortası açılarak maya içerisine konur ve yaklaşık 1,5 (ben 2 çay bardağı kullandım)çay bardağı ılık su ile eritilir.sıvıyağ,toz şeker ve tuz konulur.Kenarlarından un ala ala ele yapışmayacak bir hamur elde edilir.su az geldi ise biraz daha konulabilir.hamur yumuşak ama ele yapışmayacak kıvamda olmalı.sonra üzeri nemli bir bez örtülerek bekletilir.hamur iki üç misli oluyor.hamur kabardıktan sonra iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve yağlanmış tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış fırında 175 C de pişirilir. Üzeri kızarıp piştiği zaman fırından alır almaz sıcakken kenarından bir bıçak yardımı ile kesik açılıp bu kesiğin içine daha önceden bir çatalla ezdiğimiz peynir konulur.peynir biraz dışarı taşacak şekilde olmalı sonra hemen bu peynirli olan kısmı kıyılmış maydanoza bulanır.
|
|
Kırpık Tarifleri Dürüm Tarifleri
|
|