| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Kirpi Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
| 
 |  
| Kirpi |  
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc43272 Gönderme Tarihi: 04.Kas.2009
 1,892 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Malzemeler:
 1 paket Ülker Pötibör bisküvi - Kakaolu
 2 poşet krem şanti
 1 su bardağı soğuk süt
 250 gram küçük boy beze (ikiye bölünmüş)
 1 çorba kaşığı kahve
 
 Yapılışı:
 1. Pötibör bisküvilerden 4 adet ayırarak kalanları orta büyüklükte parçalar halinde kırın.
 2. Krem şantiyle sütü mikserle yaklaşık 5 dakika (paket talimatına uyarak) önce orta derecede, daha sonra hızlı derecede iyice koyulaşıncaya kadar çırpın.
 3. İçine bisküvileri, bezeleri ve 1 çorba kaşığı kahveyi ilave ederek ezmeden tahta bir kaşıkla karıştırın.
 4. Servis yapacağınız yayvan bir tabağın ortasına karışımı dökün ve kaşığın tersiyle çok bastırmadan karışıma oval- yuvarlak şekil verin. Bu, kirpinizin gövdesini oluşturacak.
 5. Ayırdığınız 4 adet Pötibör bisküviyi keskin bir bıçakla uzunlamasına yarım parmak genişliğinde kesin. Tekrar ortadan ikiye bölün ve her bir parçayı kirpinin üzerine dik dik saplayın.
 6. Buzlukta en az 4-5 saat, tercihen 1 gece tutun.
 7. Servis yapmadan hemen önce buzluktan çıkarın ve servisten hemen sonra tekrar buzluğa yerleştirin.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |