https://www.elele.com.tr
 
 
500 gr tavuk eti
 
1 salçalık kırmızıbiber
 
1 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
 
1 yumurta
 
3-4 yemek kaşığı galeta unu
 
3 taze soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Kızartmak için
 
Riviera zeytinyağı
 
Sos için:
 
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
 
50 ml acı sos
 
1-2 damla limon suyu
 
 
Tavuk etini mutfak robotunda çekerek kıyma haline getirin. Kırmızıbiberin çekirdeklerini temizleyip kıyın. Taze soğanları da temizleyip kıyın. Kıymaya ilave edin. Rendelenmiş sarımsak, maydanoz, yumurta, galeta unu, tuz ve baharatları ekleyip yoğurun. Harçtan parçalar alıp yuvarlak yassı köfteler hazırlayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp köfteleri kızartın. Sos için zeytinyağı, acı sos ve limon suyunu bir kapta iyice çırpın. Köftelerle birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 |