150 gram beyaz peynir
 
Yarım demet maydanoz
 
1 avuç dövülmüş ceviz içi
 
2 çay kaşığı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber
 
3 adet közlenmiş kırmızıbiber
 
Fiyonk için
 
Taze soğan sapı
 
 
İç malzemeyi hazırlamak için beyaz peyniri rendeleyin. Ardından üzerine kıyılmış maydanozu ve dövülmüş cevizi ekleyip karıştırın. Sonrasında zeytinyağı, tuz ve karabiberi de ekleyip tekrar karıştırın. Hazırladığınız bu harcı közlenmiş kırmızıbiberlerin içine pay ederek doldurun. Biberleri 2 parmak kalınlığında dilimleyin. Taze soğanı önce kaynayan suya, sonra soğuk suya atıp suyunu süzdürün. Biberleri taze soğan saplarıyla fiyonk şeklinde bağlayıp, servis yapın.
  
 |