|
|
KIRMA TEL KADAYIF |
|
ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc57632
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2010
3,096 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
Yağı:
250 gr. süzülmüş yağ
1 çorba kaşığı şurup, yoksa bal
Kadayıfı:
600 gr. tel kadayıf
Harcı:
250 gr. yeşil fıstık veya ceviz rende
Şurubu:
1500 gr. şeker
750 gr. su
1/4 kahve kaşığı limon tuzu
Şurup malzemesini hep beraber 2 dakika kaynatınız.
Bir tepsiye yağın yarısını koyup dondurunuz. Şurup veya balı ilâve edip iyice karıştırıp tepsinin altına yayınız. Yağın kalanını kadayıf ile bir tencereye koyup hafif ateşte 3-4 dakika karıştırarak kadayıfı ılıtınız ve ateşten alarak bir tepsiye boşaltınız. İki avucunuzla 19 dakika kadayıfı ovarak mümkün olduğu kadar kadayıfı ince kırınız ve kadayıfın üçte birini kalburdan geçirerek tepsinin altına sıkmadan yayınız. Kalan kadayıfın yarısını üzerine yayıp fıstık ya da cevizi de muntazam yayınız. Geride kalan kadayıfı muntazam olarak harcın üzerine diziniz ve kenarlarını tepsinin kenarına müsavi olarak bıçağın tersi ile bastırınız. Fırına sürüp 20 dakika pişirdikten sonra aynen altını üstüne çevirip hemen fırına sürünüz. 10 dakika sonra fırından çıkarıp kaynar kaynar şurubunu dökünüz ve soğuyunca servis ediniz.
|
|
KIRMA TEL KADAYIF Tarifleri Ekmek Tatlısı Tarifleri
|
|