| 
 | 
| Kirkot Çorbası | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc161999 Gönderme Tarihi: 23.Arl.2021
 499 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı mısır yarması
 Yarım su bardağı haşlanmış nohut
 25-30 gram tereyağı
 1 çay kaşığı tuz
 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
 1 çay kaşığı kuru nane
 2 su bardağı yoğurt
 1 yemek kaşığı un
 6 su bardağı su
 
 Mısır yarmasını düdüklü tencereye alıp 6 su bardağı suda haşlayın.
 Haşladığınız nohutu da mısırlara ekleyin.
 Ocağın altını kısıp 10 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin.
 Bu esnada yoğurda un ekleyip güzelce çırpın.
 Kaynayan çorbadan bir kepçe alıp ılıştırdığınız yoğurtlu karışımı azar azar çorbaya ilave edin.
 Çorbayı sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin.
 Tuzunu da ekleyip ocaktan alın.
 Tereyağını tavada kızdırıp kırmızı biber ve naneyi ilave edin ve bir iki kez çevirin.
 Biberli tereyağını çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis edin.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |