| 
 | 
| Kırıntı Hamurlu Şeftali Dolması | 
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc50013 Gönderme Tarihi: 07.Nis.2010
 2,666 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme:
 4 adet şeftali
 30 gram toz şeker
 Sosu İçin :
 45 ml su
 60 gram toz şeker
 60 ml krema
 Hamuru için :
 75 gram Bizim Mutfak Un
 60 gram kahverengi toz şeker
 100 gram Bizim Mutfak Teremyağ
 
 Kırıntı hamur için un, şeker ve tereyağını karıştırıp topak hamur oluncaya kadar karıştırın. Şeftalileri yıkayıp tepesinden kapak şeklinde çıkartın. Çekirdeğini temizleyip hafifçe içini oyun. Şeftalinin içini hafifçe tozşeker serpin. Kırıntı hamuru içine yayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kırıntı hamur iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın. Sos için sos tenceresinde su ve tozşekeri karıştırın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak karamel kıvamında pişirin. Ocaktan alıp krema ile tereyağını ilave edin. İyice karıştırın. Fırından aldığınız kırıntı hamurlu şeftaliyi servis tabağına aktarın. İsteğe göre vanilyalı dondurma eşliğinde ve karamel sos ile servis yapın.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |