MALZEMESİ:
 
1 Kg. sardalya balığı
 
120 gr. hellim veya Balıkesir peyniri
 
3 adet domates
 
Yeterince tuz
 
Biber 
 
Maydanoz
 
Kekik
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
YAPILIŞI:
 
Sardalya balıklarını yıkayıp başını ve kılçıklarını çıkarın. Fırına girebilecek bir toprak veya seramik tepsiye resimde görüldüğü gibi dizin. Üzerine kuşbaşı doğradığınız, kabuklan soyulmuş domatesleri yayınız. Ufak zar gibi doğradığınız peynir parçalarını balıkların arasına yerleştiriniz. Biraz kekik ve ince kıyılmış maydanoz serpip, bir çorba kaşığı zeytinyağı gezdiriniz. Orta hararetli fırında yarım saat pişirip, sıcak sıcak ikram ediniz.
 
 
Not: Domates az suluysa, bir çorba kaşığı su ilave edebilirsiniz.
  
 |