|
|
Kiremitte Pideli Kebep |
|
bebecan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2012
Mesajlar: 81 Şehir: Altındağ-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc81997
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2012
1,699 defa indirildi / yazdırıldı
|
75 Gr Sana Klasik
1,5 Çay Bardağı su
1 Yemek Kaşığı ketçap
1 Adet lavaş pide
1 Bardak kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 Diş sarımsak
300 gr kuşbaşı doğranmış dana eti
1 Tutam reyhan
2 Adet domates (rendelenmiş)
Kuşbaşı et üzerini geçecek kadar su ekleyerek suyu çekene kadar haşlayın ve suyunu çekince yağ ve tuz ekleyip kavurun. Bir tavaya margarini koyup, rendelediğiniz sarmısağı kavurun. Üstüne rendelenmiş domatesi ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ketçap, tuz,su ve reyhanı ekleyip hafif sıvı bir sos kıvamına gelinceye kadar pişirip ocağın altını kapatın. Pideleri minik küpler halinde kesip kiremitlere paylaştırın. Üzerilerine domates sosun yarısını paylaştırın. Sosun üstüne etleri onunda üstüne rendelenmiş kaşarı paylaştırıp 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
|
|
Kiremitte Pideli Kebep Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|