|
|
KİREÇTE KAYISI MARMELATI |
|
felek
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.08.2010
Mesajlar: 26 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc54602
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2010
1,551 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,280 kilogram kayısı için 2 kilo şeker kestiriniz.
Kireci suda söndürüp posası dibine çökünce oynatmadan üzerindeki duru suyunu alınız.
Biraz olmuş kayısıların her tarafını iğneleyerek bu suya atıp 5 saat bırakınız.
Soğuk suda yıkadıktan sonra kestirilmiş ılık şekere atınız.
Orta ateşte çevire çevire kaynattıktan sonra indirip suyunu süzünüz, posasını ayırınız.
Süzülen suya az limon suyu katıp koyulaşıncaya kadar tekrar kaynatıp kayısı posalarıyla karıştırarak soğumaya bırakınız.
ML® Kireç Suyunda Kayısı Reçeli için tıklayın
|
|
KİREÇTE KAYISI MARMELATI Tarifleri Marmelat Tarifleri
|
|