| 
 
 
 | 
Kireç Kaymağında Patlıcan Reçeli (Iğdır) | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153607 
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2020 
560 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Iğdır İl Kültür Turizm Müdürlüğü
 
 
10 küçük patlıcan
 
1 kg şeker
 
1 limon
 
250 gr sönmemiş kireç
 
250 gr zey
 
2 lt su
 
 
Patlıcan bir gece önceden sönmemiş kireç suyuna yatırılır. Ertesi gün kireçli sudan alınır. Birkaç yerinden delinerek zey konmuş suda kaynatılır. Tam pişmeden alınır. Sonra süzgece konularak biraz soğutulur. Soğutulan patlıcanlar ele alınarak hafifçe sıkılır ve siyah suyu çıkarılır. Diğer tarafta şekerle su kaynatılır. Sıkılan patlıcanlar şekerli suya atılır. Limon suyu sıkılıp bir süre kaynatılır. Patlıcanlar şeffaflaşınca tırnak üzerine bir damla şurup dökülür, akmazsa ateşten alınır. Sıcak sıcak kavanozlara doldurulur.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |