| 
 | 
| Kırcan Otu Kavurması (Samsun) | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc181836 Gönderme Tarihi: 22.Şub.2025
 168 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kg kırcan otu
 1 büyük kuru soğan
 Sıvı yağ
 Kaşık ucunda salça
 Tuz
 Pul biber
 Karabiber
 
 Kırcan kavurması için yazdan kırcan otu toplanır veya pazardan alınır haşlanır ve kavanozda bastırılır kışın çıkarıp 5 dakikada kavurması yapılır.
 Kavanozdan kırcan otumuzu çıkarıp suyundan sıkıp süzüp maydanoz doğrar gibi ince ince doğruyoruz bir tencereye sıvı yağ gezdirin.
 1 büyük kuru soğan yemeklik doğrayıp kavuruyoruz kaşık ucunda salça ben ekledim daha canlı görünsün diye.
 Onu da kavurduktan sonra doğradığımız kırcan otunu boşaltıyoruz onu da birkaç tur çevirelim.
 Tuzunu ve baharatlarını ekleyip 5 – 10 dakika pişmesini sağlayalım.
 Piştikten sonra servis tabağına boşaltıp her o gün arasında süper bir atıştırmalık olarak yiyebilirsiniz.
 
 Not: Samsun Ordu yöresine ait bir yemek Melevcan diken ucu da denmektedir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |