Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kete Tarifleri > Kirazlı Sopa Çörek (1 adet - 681 defa bakıldı)

Kirazlı Sopa Çörek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kirazlı Sopa Çörek

püre
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.09.2020
Mesajlar: 44
Şehir: Bilecik
Kısa URL: https://ml.md/lc152816
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2020
331 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket yaş maya
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Yağlamak için:
200 gr tereyağı
İçi için:
Yarım kg kiraz
2 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
Üzeri için:
Pudra şekeri

Süt, maya ve şeker iyice eritilir. Üzerine ılık su, tuz eklenir. Kısaca karıştırılır. Toparlanana kadar un ilave edilir. Hamurun üzeri kapatılır, 45 dakika dinlendirilir. Bu arada kirazların çekirdeklerier çıkarılır, tavaya atılır. Kısık ateşte suyu çıkana kadar pişirilir. Nişasta eklenerek bir kaç dakika daha pişirilir. Dinlenen hamur 4 parçaya ayrılır. Merdaneyle servis tabağı kadar açılır. Yüzeyine yumuşak tereyağı sürülür. Alttan ve üstten katlanır, tekrar tereyağı sürülür. Sonra tombik bir rulo yapılır. 4 rulo bitince ilk yapılan rulodan başlanarak alınır. Merdaneyle, kare olacak şekilde açılır. Yüzeyine tereyağı sürülür. Kenarına kirazlı iç konur ve rulo yapılır. (tepsinin boyunda olacak) Yağlanmış tepsiye konur. 4 adet sopa aynı şekilde yapılınca üzelerine kalan tereyağı sürülür. Bıçakla aralıklı kesikler atılır. 180 derece fırında yarım saat pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri serpilir. Dilimleyerek servise sunulur.






Kirazlı Sopa Çörek Tarifleri Kete Tarifleri



(1 adet Kirazlı Sopa Çörek 681 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort