|
Kirazlı Lokum |
|
Seçil Anlı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2011
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc143808
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2019
1,458 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak taze kiraz püresi
2 bardak su
1 bardak nişasta
1 bardak toz şeker
1 bardak hindistancevizi
Malzemelerin hepsini bir tencereye dökün ve iyice karıştırın. Özellikle nişasta ve şekerin iyice erimesini bekleyin. Sonrasında bu karışımı kısık ateşe alın. Bu şekilde kısık ateşte puding kıvamını alana kadar pişirin. İyice koyulaştığında ocağı söndürün. Daha sonra bu karışımı kare bir cam tepsiye dökün ve iyice yayıp üzerini düzeltip soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve iki üç saat dinlendirin. Buzdolabınızdan çıkardıktan sonra istediğiniz büyüklükte kare kare kesin ve hindistancevizine bulayın. Ev yapımı lezzetli lokumlarınız hazır!
|
|