|
|
KİRAZLI JÖLE |
|
ikbal
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc35977
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2009
4,412 defa indirildi / yazdırıldı
|
10-15 kişilik
1 kg kiraz
3 su bardağı vişne suyu
2 su bardağı su
8-10 adet tane karanfil
2 adet çubuk tarçın
6 yaprak jelatin
200 gram tuzu çıkarılmış mihaliç peyniri
Yarım su bardağı frenk üzümü
1 su bardağı tozşeker
Vişne suyunu ve suyu bir tencereye alın. Çok kısık ateşte ısıtın. Tarçın ve karanfilleri içine atın. Başka bir kapta jelatinleri soğuk suda yumuşatın. Kirazların çekirdeklerini çıkartıp yarısını tencereye alın. Tozşekeri de ekleyip karıştırın. Yumuşayan jelatinleri de suya ekleyip devamlı karıştırarak eritin. Bu arada suyun kaynamamasına dikkat edin. Ortası delik bir kek kalıbına hazırladığınız jöleden 1 kepçe ve frenk üzümlerini koyun. Buzlukta 20 dakika bekletin. Kalıbı çıkarıp, küp doğranmış mihaliç peyniri ve kalan jölenin yarısını ekleyin. Buzlukta tekrar 20 dakika bekletin. Son olarak artan jöleyi ve kirazları kalıba alın. Buzdolabında bir gece bekletin. Kalıptan çıkartıp, dilimleyerek servis yapın.
|
|
KİRAZLI JÖLE Tarifleri Aşure Tarifleri
|
|