| 
 
 
 | 
Kiraz Yaprağıyla Ayranlı Sarma (Malatya) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc31942 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008 
4,833 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
Ayran
 
Kiraz yaprağı
 
Yağ
 
Un
 
1 bardak su
 
Kırmızıbiber
 
Tuz
 
Soğan
 
Limon tuzu veya erik ekşisi
 
 
Kiraz yaprakları toplanır. Ayıklanır ve yıkanır. Yarma, su ile ıslatılır. Tuzu atılır. Biraz bekletilir. Yoğrulur ve hamur haline getirilir. Hamur kiraz yaprağının içerisine konur ve küçük sarmalar şeklinde sarılır. Bir tencereye sıra ile dizilir. Üzerini örtecek kadar kaynamış su konur. Hazırlanan ayran ateş üzerine konur ve sürekli olarak karıştırılır. Bir miktar ayran da un ile karıştırılarak bulamaç haline getirilir ve kaynayan diğer ayran içerisine aktarılır. Bir taşım kaynatıldıktan sonra küçük doğranmış soğanlar yağ ile kavrulur. İstenirse kavrulan soğanla beraber kabaklara konan ayran köfteler üzerine serpilir ve bir miktar soğutulduktan sonra servis yapılır.
 
Eğer ayran ekşi değilse içerisine erik ekşisi veya limon tuzu konur.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |