| 
 
 
 | 
Kiraz Turşusu | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166778 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2022 
237 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kiraz
 
Kaya tuzu
 
Cam kavanoz
 
 
Kirazları tazecik toplayın. Ölçü vermedim çünkü ne kadar kirazınız varsa o kadar yapabilirsiniz. Güzelce yıkayın kirazları. Sapları ile birlikte kavanoza bir sıra kiraz koyun. Üzerine bir yemek kaşığı kaya tuzu gezdirin. Üzerine tekrar kiraz ve tekrar tuz koyun. Kavanoz dolsun böylece. Ertesi güne kadar bekletin. Ertesi gün ağzına kadar bir parmak pay bırakarak içme suyu doldurun. Turşumuz olgunlaşana kadar bekletin. Tuzunu çok fazla koymayın. Serin ve ışık almayan bir yere kaldırın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |