Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kiraz Soslu Kuzu Izgara (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kiraz Soslu Kuzu Izgara (Fransa)

nurhayat bayram
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.12.2008
Mesajlar: 23
Şehir: Gümüşhane
Kısa URL: https://ml.md/lc31060
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2008
2,913 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg kuzu sırtı (kemiği sıyrılıp, bütün yağları alınmış; bonfilesi başka bir yemekte kullanmak için saklanmış)
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1/2 tatlı kaşığı yenibahar
1/2 tatlı kaşığı karanfil (dövülmüş)
2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
2 çorba kaşığı tozşeker
Kiraz sosu:
250 g kiraz (çekirdekleri çıkarılmış)
4 çorba kaşığı tozşeker
1/2 tatlı kaşığı tuz
6 çorba kaşığı sirke (tercihen elma sirkesi)
bir limonun kabuğu (5 cm uzunluğunda bir şerit kesilip, geri kalanı atılmış)
1/2 tatlı kaşığı zencefil (isteğe bağlı)
2 tarçın çubuğu
bir tutam pul kırmızıbiber

Marinadı hazırlamak için karabiber, yenibahar, karanfil, limon suyu ve tozşekeri bir kâsede karıştırın.
Kuzu etini çukur bir tabağa koyup, üstüne kâsedeki marinadı boşaltın ve parmaklarınızla sürerek her yanına bulayın. Sonra oda sıcaklığında 1 saat bekletin (her 15 dakikada bir altüst edin).
Bu arada kiraz sosunu hazırlamak için kirazlar, tozşeker, tuz, sirke, limon kabuğu şeridi, zencefil (isteğe bağlı), tarçın çubukları ve pul kırmızıbiberi bir tencerede karıştırın. Tencereyi orta ateşe oturtup, karışım kaynamaya yüz tutunca ateşi kısarak, sosu koyulaşıncaya kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin. Sonra tencereyi ateşten alıp, tarçın çubuklarını çıkararak atın. Sosu bir kenarda ılındırıp, ılınınca blendır kabına aktararak, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Sonra bir tel süzgeçten bir kâseye süzüp, bir kenarda soğumaya bırakın.
Fırınınızın ızgarasını, eti marinatta bekletme süresinin bitimine 10 dakika kala yakın (mangalda ızgara edecekseniz, mangalı sürenin bitimine 30 dakika kala yakın).
Eti marinattan çıkarıp, fırın ızgarasının altına (ya da mangal ızgarasına) yerleştirin ve sık sık fırçayla üstüne marinattan sürerek, her iki yanını 5'er - 7'şer dakika ızgara edin. Sonra ızgaradan alıp, bir servis tabağına aktararak, dilimleyin ve yanında kâsedeki kiraz sosuyla servis yapın.

SERVİS ÖNERİSİ: Yanında, buharda pişirilip, üstüne taze soğan serpiştirilmiş karnabaharlarla.






Kiraz Soslu Kuzu Izgara (Fransa) Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet Kiraz Soslu Kuzu Izgara (Fransa) 46,007 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort