| 
 
 
 | 
Kiraz Şekerlemeli Bisküvi | 
  | 
amator 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.04.2006 
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5203 
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2006 
2,546 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
250 gr. Pirinç
 
3/4 Su Bardağı Süt
 
3 Çorba Kaşığı Şeker
 
1 Adet Limon
 
1 Adet Yumurta
 
Sıvı Yağ
 
5 Çorba Kaşığı Un
 
8 Adet Kiraz Şekerlemesi
 
1 Paket Vanilya
 
Pudra Şekeri
 
Bir Tutam Tuz
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Süte 3 çorba kaşığı şeker ilave ederek kaynatın. Vanilya ve bir tutam tuz ilave edin. Pirinci süte ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 20 dakika kadar pirinçler sütü çekinceye kadar pişirin.
 
Ocaktan indirip bir limon kabuğu rendesini karıştırın. Yumurta ve 2 çorba kaşığı unu ilave edin. Karıştırıp pirinç soğuyuncaya kadar bekleyin.
 
Pirinçten ceviz büyuklüğünde parçalar koparıp avucunuzla yassılatın.
 
Ortasına baş parmağınızla bir çukur açarak hafifçe unlayın.
 
Kızgın yağda pişirin. Süzgeçle çıkarıp kağıt havlu üzerinde yağı süzülene dek bekletin. Üzerine pudra sekeri serpip, ortasındaki oyuklara yarımşar kiraz şekerlemesi yerleştirin. Sıcakken servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |