| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kır Pidesi | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113905 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2016 
1,340 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg un
 
50 g maya
 
50 g tozşeker
 
50 g tuz
 
50 g sıvıyağ
 
1 adet yumurta
 
İçi için;
 
150 g AYTAÇ KLASİK SUCUK (dilimlenmiş)
 
6 adet AYTAÇ KLASİK SOSİS(dilimlenmiş)
 
2 su bardağı mozzarella peyniri rendesi
 
Üzeri için;
 
1 adet yumurta sarısı
 
1/2 çay bardağı ayran
 
 
1 Unu eleyip, içine kalan malzemeyi ve yeterince ılık suyu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
 
2 Hamuru ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalandırdıktan sonra, limon büyüklüğünde bezelere ayırarak bir süre daha dinlendirin.
 
3 Her bir bezeyi elimiz ile oval şekilde açın.
 
4 Ortasına mozzarella peyniri serpiştirin.
 
5 Dilimlenmiş AYTAÇ KLASİK SUCUK ve AYTAÇ KLASİK SOSİSleri ekleyin. Hamurun kenarlarını iç malzemesi gözükmeyecek şekilde üstten birleştirerek kapatın.
 
6 Hazırladığımız pidelerin üzerine ayran ile çırptığımız yumurta sarısı sürüp, önceden190 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kır Pidesi Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |