8 kişilik
Gerekli malzeme:
3 su bardağı et suyu
1 su bardağı erişte
1 su bardağı un
250 gr süzme yoğurt
2 yumurta,
100 gr tereyağı
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızıbiber Tuz
Et suyunu kaynatıp erişteyi ekleyin. 10 dakika pişirip tencereyi ateşten indirin.
Ayrı bir tencerede 1 çorba kaşığı un, 1 yumurta ve süzme yoğurdu boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Karışımı kısık ateşte kaynatın ve tuz serpin.
Kıkırdak için 1 yumurta, biraz tuz ve kalan unla katı bir hamur yoğurun. Hamuru rulo şeklinde sarın. Küçük üçgenler kesip bol tereyağda kavurun.
Erişteli et suyu ile boza kıvamındaki karışımı birleştirip pişirin.
Kıkırdakları ekleyip nane serpin.
|