| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Kievski ve Kayısılı Pilav Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
| 
 |  
| Kievski ve Kayısılı Pilav |  
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc48961 Gönderme Tarihi: 20.Mar.2010
 1,929 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Malzeme:
 2 diş sarımsak
 100 gr Teremyağ
 Yarım demet maydanoz
 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
 2 su bardağı Bizim Mutfak Pilavlık Pirinç
 1 kase kuru kayısı
 4 parça tavuk göğüs eti
 Tuz, karabiber
 200 gr Bizim Mutfak Un
 3 adet yumurta
 200 gr Bizim Mutfak Çıtır Pane Harcı
 Kızartmak İçin :
 Bizim Mutfak Ayçiçek Yağı
 Süslemek için :
 1 demet dereotu
 Dilimlenmiş limon
 
 Sarımsakları soyup havanda ezin. Maydanozu kıyın. Teremyağ'dan 1 çorba kaşığı kadarını pilav yapımında kullanmak üzere ayırın, kalanını oda ısısında beklettikten sonra maydanoz ve sarımsaklar ile karıştırın. Bu karışımı 4 eşit parçaya ayırın ve buzlukta iyice katılaşması için bekletin. Pilav için kalan 1 çorba kaşığı Teremyağ'ı eritip dolmalık fıstığı kavurun. Yıkanıp süzülmüş pirinci ve 3 bardak kaynar suyu ilave edin. Bir taşım kaynayınca zar şeklinde doğranmış kayısıları ilave edin. Tuz ile tatlandırın. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Tavuk etlerini et dövücüsü ile iyice inceltin ve her parçanın üzerine taze çekilmiş karabiber ile tuzu serpin. Ortalarına önceden dondurmuş olduğunuz Teremyağ'lı karışıma yerleştirin. Tavuk etinin her birini zarf şeklinde katlayın. Tavuk etlerini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son olarak da pane harcına bulayın. Kızgın yağda kızartıp fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine aktarın. Pilavı servis tabağına yayın, üzerine Kievsk'i yerleştirin. Kıyılmış dereotu ve limon dilimleriyle süsleyin. Sıcak servis yapın.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |