|
|
Kıbrıs Tatlısı |
|
ağır osman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.11.2012
Mesajlar: 87 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc83889
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2012
2,410 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Bardak hamuru için;şeker
1 Bardak kreması için;şeker
1 Bardak hamuru için;galeta unu
100 gr Hamuru için;margarin
4 Adet hamuru için;yumurta
1 Bardak kreması için;hindistan cevizi
1 Litre kreması için;süt
1 Bardak şerbeti için;şeker
1 Bardak kreması için; nişasta
1 Bardak şerbeti için; su
1 Bardak hamuru için;hindistan cevizi
1 Paket hamuru için;kabartma tozu, vanilya
Kek malzemeleri çırpılıp tepsiye dökülür 200 derecede 20 dk pişirilir.Şerbet kaynatılıp soğutulur.Sıcak keke soğuk şerbet dökülerek şerbeti çekmesi beklenir.Krema malzemeleri çırpılarak kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir.Biraz ılıyınca şerbetini çekmiş tatlının üzerine dökülür.Tatalı dilimlenerek servis edilir.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 20.06.2022
|
|
Kıbrıs Tatlısı Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|