https://www.cumhuriyet.com.tr
2 yemek kaşığı keten tohumu
1 su bardağı süt
1. 5 su bardağı yulaf ezmesi
1 adet muz
4 adet kuru kayısı
2 adet hurma
4 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı susam
Öncelikle 1 su bardağı sütü tencereye koyup ocakta ısıtın. Üzerine yulaf ve keten tohumunu ekleyip karıştırın. Ocağın altını kapatıp yulaf ve keten tohumu şişene kadar demlenmeye bırakın. Muz, kayısı ve hurmayı küp küp doğrayıp, şişen yulaf ve keten tohumuna ekleyin. Daha sonra çekilmiş ceviz ve tarçını da ekleyip karıştırın. En son susam ve biraz tane keten tohumu ekleyin bir kez daha karıştırın. Elimizle istediğimiz boyutlarda yuvarlak yapın. Pişirme işlemi yapmadan, direk tüketebilir veya buzdolabında saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Dilerseniz biraz şeker veya bal ekleyebilirsiniz. Kurabiyeleri yuvarlak yaparken kakao kullanabilirsiniz. Toz hindistanceviziyle kaplayabilirsiniz.
|