|
Kestaneli Un Helvası (Bursa) |
|
nedret
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2006
Mesajlar: 72 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc90905
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2013
2,244 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kase un
Yarım paket tereyağı (125 gr)
1 kase şeker
4 su bardağı süt
250 gr kestane şekeri
Un ve tereyağı 10 dakika kavrulur. Sonra üzerine şeker ve soğuk süt ilave edilir. Orta ateşte sürekli karıştırılarak, kaşığa yapışmaz olana kadar pişirilir. Üzerine kağıt kapatılır, yarım saat dinlendirilir. Kaşıkla servis tabağına konur. Kenarlarına bölünmüş kestane şekerleri konur.
|
|