Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kestaneli Tavuk Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kestaneli Tavuk Dolması

bohem
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 21.01.2009
Mesajlar: 25
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc33366
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2009
3,769 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
1 adet bütün tavuk
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet orta boy kuru soğan
1/2 dilim limon suyu
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı soğuk su
karabiber
pul biber
tuz
İç harcı için malzemeler:
500 g iri kestane
250 g baldo pirinç
50 g dolmalık fıstık
50 g kuş üzümü
Az miktar tarçın
Harcı kapatacak kadar sıcak su
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı mısır özü yağı
İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu
Tuz

Hazırlanışı:
Öncelikle derince bir tencereye tavuk tüm olarak konur ve üzerini kapatacak kadar ılık su konur ve kaynamaya bırakılır. Tavuk, suda 5 dakika kaynatıldıktan sonra süzgeç yardımı ile süzülerek alınır. Fırın tepsisine konur. Kuru soğan soyulur ve rendelenir. Rendelenen soğanın suyu derince bir kaba sıkılır. Soğan suyunun içine pul biber, karabiber, salça, yoğurt, tuz, limon suyu, ayçiçeği yağı, 1 bardak da soğuk su konur ve çırpıcı yardımı ile bir süre çırpılır. Hazırlanan bu karışım tepsideki tavuğun üzerine dökülür. 150° fırında tavuk kızarana kadar pişirilir. Bu arada iç harcı hazırlanır. Pirinç ve kuş üzümü ayrı ayrı kaplarda ılık suya ıslatılarak 10 dakika bekletilir ve süzülür. Kestaneler yıkanır ve dış kabukları bıçak yardımı ile çizilerek teflon tavada yada fırında pişirilir. Pişen kestanelerin kabukları soyularak hazırlanır. Derince bir kaba margarin ve mısırözü yağı konur. İçerisine dolmalık fıstık eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur. Kavrulan fıstıklara pirinç ve kuş üzümü de eklenerek biraz daha kavrulur. Üzerine pişen kestaneler de eklenerek tekrar kavrulur. Kavrulan malzemelere üzerini kapatacak kadar sıcak su eklenir ve az tarçın, tuz eklenerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır. Suyunu çeken pilav fırın tepsisindeki tavuğun içerisine doldurulur. Biraz da tepsinin kenarlarına serpiştirilir. Üzerine 2 çay bardağı sıcak su eklenerek tekrar fırına konur. Fırında suyunu çekene kadar 10-15 dakika pişirilir. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve dere otu serpilerek sıcak olarak servis yapılır.






Kestaneli Tavuk Dolması Tarifleri Acur Dolması Tarifleri



(1 adet Kestaneli Tavuk Dolması 60,056 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort