Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Yemek Galerileri > Kestaneli Rulo Pasta (1 adet - 23,969 defa bakıldı)

Kestaneli Rulo Pasta


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Çorba Galerileri
Salata Galerileri
Pilav Galerileri
Sebze Galerileri
Dolma Galerileri
Et Yemeği Galerileri
Kebap Galerileri
Köfte Galerileri
Tavuk Galerileri
Reçel Galerileri
Sos Galerileri
Kek Galerileri
Kurabiye Galerileri
Pasta Galerileri
Hamur İşi Galerileri
Börek Galerileri
Çörek Galerileri
Şerbetli Tatlı Galerileri
Sütlü Tatlı Galerileri
Kanepe Galerileri
Şekerleme Galerileri
Yöresel Yemek Galerileri
Geleneksel Yemek Galerileri
Yabancı Yemek Galerileri
Ramazan Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kestaneli Rulo Pasta

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc113559
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2015
1,865 defa indirildi / yazdırıldı






Pandispanyası için; 4 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, yarım fincan süt.



Ara kreması için; 2,5 su bardağı süt, 1,5 yemek kaşığı un, 1,5 yemek kaşığı nişasta, 5 yemek kaşığı şeker.



Üst kaplaması için; 1,5 su bardağı süt, 1 çay bardağı şeker, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı kakao.



Ara kremasında, üst kaplamasında ve süslemede kullanamak üzere; 500 gram kestane.



Pandispanya için; bir karıştırma kabına 4 yumurta kırılır, üzerine 1 su bardağı toz şeker eklenerek mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.



Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilya da eklenir, tamamen karışana kadar çok az çırpılır.



En son 1 fincan süt eklenerek her tarafına yedirilir.



Pandispanya harcı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülür.



Pandispanya harcının üzeri düzeltilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir.



Pandispanya kurutmadan yumuşak olarak pişirilir ve fırından alınır, bir süre soğumaya bırakılır.



Biraz soğuyunca fırın tepsisinin içinden alınarak kağıdı ile beraber sıkı sıkı sarılarak rulo yapılır.



Pandispanya rulosu bu şekilde bir süre dinlenmeye bırakılır.



Kestanelere tek tek bıçakla kesikler atılır.



Çizilen bütün kestaneler bir düdüklü tenceye konarak üzerini biraz aşacak kadar su konur, düdüklü tencerenin kapağı kapatlır ve ateşe oturtulur. Pim çıktıktan sonra takribi 5-6 dakika pişirilir, ateş kapatılır.



Düdüklü tencerenin pimi indikten sonra kapağı açılır. Bütün kestanelerin iç ve dış kabukları soyulur. Kestanelerden 15 tanesi süslemek için bütün olarak ayrılır. Kalanların yarısı ince doğranır, diğer yarısı enine cips gibi doğranır.



Ara kreması için; 2,5 su bardağı süt, 1,5 yemek kaşığı un, 1,5 yemek kaşığı nişasta ve 5 yemek kaşığı şeker bir tencereye alınarak orta ateşte devamlı karıştırılır.



Krema göz göz olup muhallebi kıvamına gelince ateşten alınarak soğumaya bırakılır.



Üst kaplaması için: 1,5 su bardağı süt, 1 çay bardağı şeker, 1 yemek kaşığı nişasta ve 1 yemek kaşığı un bir tencereye alınarak orta ateşte devamlı karıştırılır.



Üst kreması göz göz olup muhallebi kıvamına gelince, 1 çay kaşığı kakao eklenerek iyice karıştırılır.



Kakao eklenen üst krema kestane rengini alacaktır, ocağın altı kapatılarak soğumaya bırakılır.



Pandispanya rulosu dümdüz açılara arkasındaki yağlı kağıt atılır.



Soğuyan ara kreması mikserle çırğılarak pürüzsüz ve akışkan bir hale getirilir, gerekirse çırpılırken bir miktar su katılabilir. Krema pandispanyanın üzerine dökülür ve güzelce yayılır.



Kremanın üzerine küçük parçalara doğranmış kestane parçaları düzgün bir şekilde yayılır.



Pandispanya tekrar içindeki malzemesi ile birlikte sıkı bir rulo yapılır.



Soğuyan üst kaplama kreması da mikserle çırpılarak akışkan ve pürüzsüz bir hale getirilir. Çırpma esnasında gerekirse bir miktar su kullanılarak inceltilebilir. Rulo haldeki pandispanyanın dış yüzeyi krema ile kaplanır.



Pastanın yanlarına iri kıyılmış kestane parçaları, üzerine de bütün kestaneler yapıştırılır, çekilmiş fıstıkla süslenir ve buzdolabına kaldırılarak dinlendirilir, ertesi gün servise sunulur.






Kestaneli Rulo Pasta Tarifleri Yemek Galerileri



(1 adet Kestaneli Rulo Pasta 23,969 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort