| 
 
 
 | 
Kestaneli Pilav | 
  | 
yansı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.03.2013 
Mesajlar: 74 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102932 
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2014 
1,760 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
30 adet kestana
 
2 yemek kaşığı margarin
 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
 
1 adet kuru soğan
 
2 yemek kaşığı dolmalık üzüm
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Kestanelerin kabuğunu çizin sıvıyağda kestaneleri 15 dakika kavurup 5 kaşık su ekleyin. Tencerenin kapağını açın, kestaneler soğuyunca ayıklayın. Üzümleri ılık suda, pirinçleri ise ılık tuzlu suda bekletin zar şeklinde doğranmış soğanla birlikte suyu süzülmüş pirinçleri 15 dakika kavurun ama pirinçleri kırmamaya dikkat etmelisiniz üzümleri kestaneleri tuzu ve karabiberi pirince ilave edin 3 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kestaneli Pilav | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102473 
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2014 
1,716 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. kestane
 
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
2 çorba kaşığı kuşüzümü
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 su bardağı pirinç
 
1'er tatlı kaşığı toz şeker ve tarçın
 
3 su bardağı sıcak su
 
10-12 dal dereotu
 
Tuz
 
 
Kestaneyi fırında közledikten sonra soyun ve iri iri doğrayın. Dolmalık fıstığı ve sıcak suyun içinde bekletip süzdüğünüz kuşüzümünü tereyağında kavurun. Kıyılmış kestaneyi ekleyip birkaç kez çevirin. Pirinci ilave edin ve kısık ateşte kavurun. Toz şeker, tarçın ve tuzunu kattıktan sonra şöyle bir çevirip sıcak suyu koyun. Su kaynayınca ocağın altını kısık ateşe getirin ve suyunu çekene kadar pişirin. En son kıyılmış dereotunu katın ve demlendirin.
 
 
 
  
 | 
Kestaneli Pilav | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95905 
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2014 
1,437 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı et suyu
 
1012 adet kestane
 
1/2 su bardağı sıvı yağ
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Dereotu
 
 
Kestaneleri üzerini örtecek kadar suda kabuklarıyla birlikte dağılmayacak şekilde haşlayınız ve kabuklarını soyunuz.
 
Verilen ölçüye göre kavurma pilav hazırlayınız.
 
Demlendirme işlemini kestanelerle birlikte yapınız.
 
 
Not: Kestaneleri pişirirken kabuklarını bıçakla birkaç yerinden delebilirsiniz. Kestaneleri tamamen pişirip servis ederken pilavın yanına da koyabilirsiniz.
  
 | 
Kestaneli Pilav | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105333 
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2015 
1,393 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 su bardağı pirinç
 
2 adet soğan
 
200 gram haşlanmış kestane
 
1 adet havuç
 
4 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 demet dereotu
 
 
Tencerenin içinde önce haşlanmış kestaneleri zeytinyağında 2 dakika kadar kavurun. Üzerine küp doğranmış havuçları, sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine küçük küpler halinde doğrayıp soğanları ekleyin. Soğanlar kavrulunca üzerine pirinçleri ilave edip hiç karıştırmayın. Pirinçleri de üzerine serpin, 2 su bardağı su ekleyip, kapağını sıkıca kapatıp kısık ateşte 25 saat pişmeye bırakın. Bol dereotunu da içine ekleyip servis tabağına ters çevirip servis yapın.
  
 | 
Kestaneli Pilav | 
  | 
mustafa b. 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.07.2019 
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144375 
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2019 
622 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı pirinç
 
100 gram kuş üzümü
 
200 gram kestane
 
1 soğan
 
100 gram tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 tatlı kaşığı zencefil
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 tatlı kaşığı karanfil
 
4,5 bardak sıcak tavuk suyu
 
100 gram kuru kayısı
 
100 gram antepfıstığı
 
1 demet dereotu
 
 
Pirinci yıkayıp süzün. Kuş üzümü ve kabuklarını soyduğunuz kestaneyi sıcak suda bekletin. Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Pirinci ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Sıcak tavuk suyunu ilave edin ve kapağı kapalı olarak pişirin.
 
Pirinçlerin suyunu çekmesine yakın yumuşayan kuş üzümü, kestane, küp doğradığınız kuru kayısı, ince kıydığınız dereotu ve Antep fıstığını ilave edip karıştırın. Kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirip ocaktan alın. Üzerini kağıt havlu ile kapatarak 10 dakika dinlendirin. Fırında tavuk ile sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kestaneli Pilav | 
  | 
şen saz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.05.2015 
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133804 
Gönderme Tarihi: 02.May.2018 
619 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı pirinç
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
10 -15 adet közlenmiş, kabukları soyulmuş ve doğranmış kestane
 
2,5 su bardağı kaynamış su
 
Tuz
 
 
Pirinçleri yıkayıp sıcak suda 45 dakika bekletin. 2 yemek kaşığı tereyağını teflon tencereye koyun. Yağ eriyince pirinçlerin suyunu süzüp tencereye koyup şeffaflaşana kadar kavurun. 2,5 bardak kaynamış suyu ilave edin, ufalanmış kestaneleri ve tuzu da ekleyip pilav kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine kâğıt havlu kapatıp 15 dakika demlendirerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kestaneli Pilav | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155086 
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2020 
395 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 adet kuru soğan
 
2 su bardağı pirinç
 
100 gram tereyağı
 
Tarçın
 
Yenibahar
 
75 gram kuş üzümü
 
25 gram dolmalık fıstık
 
Tuz
 
Karabiber
 
250 gram pişmiş kestane
 
 
Pirinçleri ılık suda bekletin ve süzün.
 
Soğanları ince ince doğrayın ve tencereye alın.
 
Tereyağı ve bir miktar tuz ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
 
Sonrasında dolmalık fıstığı, pirinçleri ve kuş üzümlerini ekleyin ve 3 dakika kadar kavurun.
 
Baharatlarını ekleyin ve kavurma işlemi tamamlandıktan sonra 3 su bardağı kadar sıcak suyu ilave edin.
 
Pişmiş kestaneleri içerisine bütün bir şekilde ilave edin.
 
Altı kısık ateşte olacak şekilde pilavı demlemeye alın.
 
 
 
  
 | 
Kestaneli Pilav | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171738 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2023 
155 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
2 soğan
 
4 yemek kaşığı dolmalık fıstık
 
1 paket kuş üzümğ
 
2 su bardağı yasemin pirinci
 
4 küp şeker
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
Üzerine 2.5 su bardağı kaynar su
 
Yemek kaşığının ucuyla karabiber
 
2 çay kaşığı ile tarçın
 
1.5-2 yemek kaşığı yenibahar
 
 
Soğanı doğrayıp tereyağında kavuruyoruz. İçine dolmalık fıstık, iç badem, kuş üzümü ve önceden pişmiş kestaneleri ekleyip sotelemeye devam ediyoruz. Üzerine suda bekletip yıkadığımız pirinçleri ekliyoruz. Tuz ilave ediyoruz. 2.5 su bardağı kaynar su ile kısık ateşte demliyoruz. Demlenince üzerine yenibahar, karabiber ve tarçın ekleyip karıştırıyoruz. İsterseniz en son servis ederken maydanoz ve dereotu da ekleyebilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |