| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kestaneli Kalp Pastası | 
 
  | 
BILDIRCIN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2006 
Mesajlar: 95 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3977 
Gönderme Tarihi: 22.May.2006 
2,432 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
20 Kestane Sekeri
 
200 gr Çirpilmis Kremsanti
 
1 Hazir Kalp Seklinde Pandispanya
 
50 gr Sekerli Surup
 
30 gr Çekilmis Fistik veya Findik
 
Kremabör için:
 
200 gr Tozseker
 
5 Yumurta Sarisi
 
1/2 Paket Sekerli Vanilya
 
250 gr Süt
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Kremabörü hazirlamak için; tozseker, yumurta sarilari ve vanilyayi
 
mikserle çirpin. Sütü kaynatin ve karisima azar azar ekleyin. 3-4 dakika
 
daha karistirin. Ilininca margarini ufak parçalar halinde ilave edin ve
 
mikserle 4-5 dakika karistirin.
 
Kestane sekerlerinin yarisini ezerek püre haline getirin, diger yarisini
 
küçük küçük dograyin. Kestane püresini hazirladiginiz kremaböre ekleyip
 
iyice karistirin.
 
Pandispanyayi enine üçe bölün. Ilk kati düz bir tepsiye yerlestirip sekerli
 
surupla hafifçe islatin. Üzerine hazirladiginiz kestaneli kremadan bir kat
 
sürüp küçük dogranmis kestane parçalarini yerlestirin. Kremsantiyi üzerine
 
sürün ve ikinci pandispanya ile kapatin. Ayni islemi tekrar edip en üste son
 
pandispanyayi yerlestitin. Sekerli surupla hafifçe islatip buzdolabinda bir
 
saat kadar bekletin.
 
Pastayi buzdolabindan çikarin. Kalan kestaneli krema ile pastanin üzerini
 
ve yanlarini kaplayip temiz bir tarakla sekillendirin. Pastanin üzerini
 
kestane sekeri ve fistik ile süsleyip servis yapin
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kestaneli Kalp Pastası Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |