|
Kestaneli Güveç (Çankırı) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144176
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2019
390 defa indirildi / yazdırıldı
|
Çankırı Meslek Yüksek Okulu
1 yemek kaşığı tereyağı
250 gr kuzu eti
2 su bardağı su
½ kg kestane
Karabiber
Tuz
250 gr kadar kuzu eti küçük parçalar halinde doğranarak toprak güveç içinde suyu çektirilir.
Bir kaşık kadar tereyağı ilave edilerek birlikte kavrulur.
Üzerine 2 su bardağınca su ilave edilerek pişmeye bırakılır.
Diğer taraftan yarım kilo kadar kestane kavrularak parçalanmadan bütün olarak kabuğundan çıkarılıp, pişmiş ete ilave edilir ve yumuşayıncaya adar pişirmeye devam edilir.
Arzu edilen miktarda karabiber ilave edilir.
Not: Yanında domates salatası veya turşu ile yenilir.
|
|