| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kestane Parfesi | 
 
  | 
Yolcu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.06.2006 
Mesajlar: 49 Şehir: Uşak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7420 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2006 
2,600 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg. kestane
 
50 ml. süt
 
2 yaprak jelatin
 
300 ml. krema
 
40 ml. grappa
 
90 gr. pudra şekeri
 
15 ml. bal
 
160 gr. acı çikolata
 
 
Jelatinleri soğuk suda yumuşatın. Kestaneleri 20 dakika haşlayın ve süzün. 50 ml. krema ve sütü birlikte bir taşım kaynatın. Kremayı haşladığınız kestanelere ekleyip el blenderinde püre haline getirin. Hazırlamış olduğunuz karışımı pudra şekeri ve bal ile tatlandırın. Grappayı ısıtın, yumuşattığınız jelatinleri içinde eritin. Hazırladığınız püreye grappayı ekleyerek 20 dakika buzdolabında bekletin, kalan kremayı mikserde katı çırpıp püreye ilave edin. Kalıba şeffaf folyo yayın ve püreyi bu kalıba koyup buzdolabında 1 gün bekletin. Çikolatayı benmaride eritin. Parfeyi ters çevirip dilimleyerek çikolata sosla servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kestane Parfesi Tarifleri Meyve Tatlıları
 | 
 
 
 
 |