|
|
KESME AŞI (ARDAHAN) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc25763
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2008
6,950 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ardahan Valiliği
1 kg un
Tuz
2 yemek kaşığı salça
Karabiber
Nane
Kekik
2 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI:
Un içine tuz ve su konularak kulak memesinden daha sert bir hamur yoğrularak 2 yada 3 pazı yapılır. Pazının biri diğerlerinden daha küçük olarak ayrılır. Pazılar biraz dinlendirilir. Fazla ince olmayan yufkalar açılır. 5-6cm uzunluğunda kesilir bu şeritler daha sonra enine eriştelik doğranır. Bir tencerede suya tuz ilavesiyle kaynatılır. İçine erişteler atılarak pişirilir. Diğer taraftan ayırdığımız küçük pazıyı küçük parçalara ayırıp yuvarlayarak l er cm uzunluğunda doğranır.(halk dilinde nuğul denir.) Tavada yağ eritilir. Nuğullar yağda kızartılır.Salça ve diğer baharatlar katılır, yemeğin üzerine dökülüp sıcak servis yapılır.
|
|
KESME AŞI (ARDAHAN) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri
|
|