| 
 
 
 | 
Keşkül | 
  | 
naz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2005 
Mesajlar: 85 Şehir: Nazilli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc474 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2005 
4,423 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 su bardağı süt
 
1 su bardağı toz şeker
 
1/3 su bardağı mısır nişastası
 
4 adet yumurta sarısı
 
1 paket vanilya
 
Yarım su bardağı kavrulmış badem
 
 
Süt ve tozşekeri bir tencereye aktarıp, kaynatın. Başka bir kapta nişastayı biraz suyla ezin. Üzerine yumurta sarılarını ve vanilyayı ekleyip, çırpın. Bu karışımı çok yavaş şekilde ince ince akıtarak kaynayan şekerli süte ekleyin. 5 dakika sonra üzerine kavrulmuş, kabukları soyulmuş ve çekilmiş bademleri ilave edin. Koyu muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın. Karışımı kuplara doldurun. Ilındıktan sonra buzdolabından çıkarıp, üzerlerini file badem ve fıstıkla süsleyip, servis yapın.
 
 
 ML® Keşkül-ü Fukara için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Keşkül | 
  | 
sergüzeşt 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.12.2007 
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19753 
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2007 
4,355 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Seda Pastanesi Çukurambar
 
 
Malzemeler
 
30 gr pirinç unu, 
 
50 gr hindistancevizi
 
150 gr toz şeker, 
 
1 litre süt
 
Üzerini süslemek için: 
 
25 gr fıstık içi, 
 
50 gr badem içi, 
 
150 gr kaymak
 
bir tutam daha hindistancevizi
 
 
Yapılışı
 
Süt çukur bir tencereye konur. Sütün içine hindistancevizi ilave edilir ve 10 dakika sütle birlikte kaynatılır. Kaynadıktan sonra ince süzgeç yardımıyla süzülür. Süzülen süt başka bir tencereye alınır ve içine toz şeker ilave edilir. Toz şeker eriyene kadar karıştırılarak kaynatılır. 1/2 su bardağı su ile pirinç unu iyice karıştırılır ve kaynamakta olan süte yavaşça eklenir. Keşkül koyulaşana kadar yaklaşık 20 dakika kaynatılır. Kaynadıktan sonra bekletmeden kaselere paylaştırılır, iyice soğuması ve donması beklenir. Bu arada fıstık ve badem içleri kaynar suda 1-2 dakika bekletilir ve soyulur. Keşkülün üzeri fıstık, badem, hindistancevizi ve kaymakla süslenerek servis yapılır.
  
 | 
Keşkül | 
  | 
melda 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.06.2005 
Mesajlar: 56 Şehir: Acıbadem/İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111 
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2005 
3,959 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
4 su bardağı süt
 
1 su bardağı pirinç unu
 
1 paket vanilya
 
1 çay bardağı badem
 
1 çay bardağı hindistancevizi
 
 
Bademleri haşlayıp kabuklarını soyun. Hindistancevizi ile birlikte robotta iyice karıştırın. Pirinçunu ve toz şekeri tencerede karıştırın. Sütü yavaş yavaş ekleyin. Bademli karışımı ilave edin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Vanilyayı ekleyip ateşte alın. Kaseler pay edin. Üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsleyin. Soğuyunca servis yapın.
 
 
 ML® Keşkül için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "bozayı" tarafından gönderildi. 10.08.2020
  
 | 
KEŞKÜL | 
  | 
amator 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.04.2006 
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2431 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2006 
3,621 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1.5  kg süt 
 
250 gr  krem şanti
 
2 paket vanilyalı muhallebi 
 
150  gr fındık rendesi
 
150  gr hindistancevizi rendesi
 
100 gr şam fıstık rendesi
 
 
Süte,  hazır paket muhallebileri katıp kanştırarak pişirin.  İçine biraz hindistancevizi, biraz  fındık rendesi ilave edip ılınıncaya kadar bekletin.  Krem şantiyi  katıp soğutun. Fındık, hindistancevizi ve fıstık rendesi ile süsleyip, servis yapın.
  
 | 
Keşkül | 
  | 
ÇelikKapı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.12.2005 
Mesajlar: 25 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4588 
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2006 
3,489 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 bardak süt
 
1 bardak seker
 
1 çay bardagi badem
 
1 fincan pirinç unu
 
1 kasik nisasta
 
1 fiske tuz
 
 
Bir kapta iç bademler kaynar suda birkaç dakika tutulur, sudan alinir, parmak uçlariyla bademler bastirilarak kabuklarindan çikarilir. Bademlerin yarisi alinarak kaynamakta olan dört bardak süt ve sekere katilir. Pirinç unu, nisastayi bir çay bardagi soguk su içinde ezip süte macun gibi akitarak devamli karistirilir. Bir fiske tuz da katilir. Bu karistirma yirmi dakika kadar tahta kasikla yapilir. Koyulasip, sakiz gibi olunca kalan macun haline getirilmis bademler ilave edilir. Bir iki dakika karistirildiktan sonra atesten indirilir, tabaklara alinir. Üzerine arzuya göre hindistancevizi tozu, kavrulmus çamfistigi veya kavrulmus tuzsuz antepfistigi serpilir.
  
 | 
Keşkül | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57137 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2010 
3,484 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ergun Köknar
 
 
2 kg. süt
 
400 gr. tozşeker
 
150 gr. badem
 
100 gr. yeşil fıstık
 
150 gr. pirinç unu
 
50 gr. patates unu
 
50 gr. hindistancevizi
 
 
Sütü önce kaynatınız ve soğumaya bırakınız. Bademlerin kabuklarını soyup, temizledikten sonra makineden geçiriniz. Çektiğiniz bademleri sütün içine ilave edip 10 dakika kadar kaynatınız. Tel bir süzgeçten geçirerek sütün içindeki bademleri ayrı bir tabağa çıkarınız. Bir bardak su içinde patates ununu ve pirinç ununu karıştırarak eziniz, içine hindistancevizi tozunu karıştırınız. Bu karışımı sütün içine ekleyiniz. 400 gr. toz şekeri de ilave ederek, tekrar kaynatarak pişiriniz. Süt koyulaşıp, göz göz göbek atmaya başlayınca ateşten indiriniz. Ufak komposta kâselerine keşkülü boşaltınız. Üzerlerini kabukları soyulmuş makineden geçiriimiş yeşil fıstık ve bademle süsleyiniz. Buz dolabında bir süre bekletip soğuttuktan sonra, ikram ediniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.09.2022
  
 | 
Keşkül | 
  | 
amator 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.04.2006 
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2430 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2006 
3,477 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
30 gr pirinç unu
 
50 gr hindistancevizi
 
150 gr toz şeker
 
1 lt süt
 
25 gr iç antepfıstığı
 
50 gr lohusa şekeri
 
150 gr kaymak
 
50 gr iç badem
 
 
Hindistancevizini yaklaşık 10 dakika sütle beraber kaynatın. İnce süzgeçten geçirdikten sonra bir tencereye alın. Daha sonra süte toz şeker ekleyin ve şeker eriyene kadar kaynatın. 1/2 su bardağı su ile pirinç ununu iyice karıştırın ve kaynamakta olan süte yavaşça ekleyin. Keşkül koyulaşana kadar yaklaşık 20 dakika kaynatın.  Bekletmeden kaselere paylaştırın, donmasını bekleyin. Fıstık ve bademi kaynar suda 1-2 dakika bekletin ve sonra soyun. Lohusa şekerlerini havanda dövün. Keşkülü fıstık, lohusa şekeri ve badem ile süsleyip servis yapın.
 
 
ML® Keşkül-ü Fukara (görsel)
 
 
 
  
 | 
KEŞKÜL | 
  | 
Jale 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.05.2006 
Mesajlar: 47 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9437 
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2006 
3,461 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 su bardağı süt 
 
Yarım çay kaşığı tuz 
 
1 su bardağı badem
 
3 çorba kasığı pirinç unu 
 
Yarım su bardağı şeker
 
2 çorba kaşığı hindistancevizi
 
 
Sütü orta boy bir tencereye alın. Yarım çay kaşığı tuzu ilave edip, ısıtın. 1 su bardağı bademi sıcak suda bekletip, kabuklarını soyun. Robottan gerilmiş bademi sütün içine alın. Tahta kaşıkla karıştırın. Yarım su bardağı suyla, 3 çorba kaşığı pirinç ununu ıslatın. Tencereye ilave edin. Kalan bademleri de sütün içine yavaş yavaş ekleyin. Süt kaynamaya başlayınca şekeri ve hindistancevizini ilave edin. Tüm malzemeleri kaşıkla aynı yönde karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın. Kup bardaklarına yada kaselere doldurup, üzerini rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyip, servis yapın.
  
 | 
KEŞKÜL | 
  | 
bitter 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.11.2008 
Mesajlar: 71 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc30730 
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2008 
3,449 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ:
 
3 su bardağı süt
 
2 yumurtanın sarısı
 
1 su bardağı tozşeker
 
yarım su bardağı pirinç unu
 
1 kahve fincanı badem
 
yarım kahve fincanı hindistancevizi
 
1 paket vanilya.
 
 
Bademleri soyup havanda iyice dövün veya rondodan geçirin. Sütle, yumurta sarılarını iyice çırpıp, şekeri ilave edin ve orta ateşte, karıştırarak pişirin. Pirinç ununu suyla, ayran kıvamına gelinceye kadar karıştırın ve süt kaynayınca, üzerine ilave edin. 2-3 dakika kaynadıktan sonra hindistancevizini, bademleri ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Üzerini zevkinize göre süsleyin.
  
 | 
KEŞKÜL | 
  | 
neyzen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.10.2006 
Mesajlar: 169
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8171 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2006 
3,428 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3   çorba kaşığı tepeleme pirinç unu
 
250   gram badem
 
1   kilo süt
 
Yeteri kadar hindistancevizi ve yeşil fıstık
 
1   su bardağı tozşeker                                  
 
 
Kabuğu çıkmış, temizlenmiş badem içi taş havanda çok fazla hamur halinde döğülür. Pirinç unu, hindistancevizi sütü, doğulmuş badem, süt halinde döğülür. Pirinç unu, hindistancevizi sütü, doğulmuş badem, süt beraber karıştırılır. Tülbentten pişecek kaba geçirilir. Şeker ilâve edilip kokusu çıkana kadar pişirilir. Kâselere bölünerek soğuduktan sonra üzerine rendelenmiş hindistancevizi ve doğulmuş fıstık konur.
  
 | 
Keşkül | 
  | 
Anten 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.06.2006 
Mesajlar: 47 Şehir: 7.Cadde Bahçelievler | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5299 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006 
3,413 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 su bardağı süt
 
1 su bardağı tozşeker
 
1 kahve fincanı tuzsuz badem
 
1 kahve fincanı pirinç unu
 
1 yemek kaşığı nişasta
 
1 kahve fincanı hindistancevizi
 
 
Bademleri 2-3 dk sıcak suda bırakıp kabuklarını çıkartın ve badem makinasından geçirin. Süte katıp bir iki dakika kaynatın. Sonra bir süzgeçten tahta kaşıkla bastırarak geçirin. Süzgeçte kalan bademleri bir tabağa alın. Sütün içine, yarım bardak suyla ezilmiş pirinç unu ve nişastayı karıştırın. Tozşeker ve hindistancevizini koyup 15 dk pişirin. Keşkülü kaselere boşaltın. Soğuduktan sonra üzerini süzülmüş badem ve ince kıyılmış yeşil fıstıkla süsleyin.
  
 | 
KEŞKÜL | 
  | 
sevim 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.12.2007 
Mesajlar: 52 Şehir: Nallıhan/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21316 
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2008 
3,405 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 lt. süt
 
1 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
 
3 çorba kaşığı pirinç unu
 
1 su bardağı şeker
 
3 çorba kaşığı badem
 
1 çorba kaşığı yeşil fıstık
 
 
Bademi üzerini örtecek kadar su ile beş dakika haşlayınız. Kabuklarını soyup makinadan geçiriniz. Bakır bir tencereye kıyılmış badem (süsü için 1 çorba kaşığı ayırınız) ve pirinç unu koyup biraz sütle eziniz. Sütün tamamını katıp karıştırınız.
 
Orta hararetli ısıda karıştırarak pişiriniz. Şekerini katıp bir iki taşım kaynatınız. Sıcak olarak kâselere boşaltıp kıyılmış yeşil fıstık, badem ve hindistancevizi ile süsleyiniz.
  
 | 
KEŞKÜL | 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11942 
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2007 
3,365 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg süt
 
2 yumurta sarısı
 
6 yemek kaşığı toz şeker
 
2 yemek kaşığı mısır nişastası
 
2 yemek kaşığı un
 
1 paket vanilya
 
100 gr badem (iç kabuğu çıkarılıp soyulmuş ve kıyılmış veya file badem)
 
100 gr margarin
 
1 poşet Pınar toz krem şantiye
 
 
YAPIMI
 
Süt + şeker + yumurta sarısı + un + mısır nişastası + vanilya karıştırılarak pişirilir, ateşi kapatınca 100 gr margarin konur ve badem ilave edilir. Biraz ılındıktan sonra 1 poşet krem şantiye konur, mixerle köpürünceye kadar 10-15 dakika çırpılır ve servis tabağına boşaltılır.
 
 
Afiyet olsun.
  
 | 
Keşkül | 
  | 
Tulu Koşar 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 20.09.2007 
Mesajlar: 19 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17874 
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2007 
3,328 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 kişilik Malzemesi
 
4 su bardağı süt
 
1 kahve fincanı toz badem
 
1 kahve fincanı toz antepfıstığı, 
 
1 su bardağı toz şeker
 
4 yemek kaşığı nişasta
 
1 kahve fincanı pirinç unu
 
Yarım kahve fincanı hindistancevizi
 
 
4 su bardağı sütü tencereye koyup 1 su bardağı toz şekerle birlikte kaynatın. Toz badem ve toz antepfıstığının yarısını ilave edip bir süre daha kaynatın.
 
Pirinç unu ve nişastayı ilave edin. Topaklanmamasına dikkat ederek ve sürekli aynı yönde karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
 
Nişastanın kokusu kaybolunca ateşten alıp servis kaselerine boşaltın. Soğuduktan sonra üzerine toz hindistancevizi ve kalan antepfıstığını serpiştirerek servis yapın.
  
 | 
KEŞKÜL | 
  | 
çamay 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.12.2010 
Mesajlar: 24 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58726 
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2010 
3,187 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 bardak süt
 
1 bardak toz şeker
 
1 bardak iç badem
 
1/4 kahve fincanı pirinç
 
1/4 fincan nişasta
 
1 bardak su
 
1 tutam tuz
 
Keşkülün üstüne:
 
1 fincan tuzsuz yeşil fıstık
 
1 fincan hindistancevizi
 
 
Bademleri bir bardak su ile haşlayıp, üst kabuklarını soyun havanda macun haline gelinceye kadar iyice dövün. Şayet et makinanız varsa bu işlemi makinede de yapabilirsiniz. Bademleri bir kaba alın. Ustune 1 bardak ılık süt dökün, çatalla eze eze dövülmüş badem macununu süte iyice yedirin, sonra süzgeçten geçirip bir kenara bırakın. Ayrı bir kapta nişasta iie pirinç ununu su ile karıştırarak pürtüksüz bir hale gelinceye kadar ezin. Geride kalan 7 bardak sütü bir tencereyle ateşe kaynamaya bırakın. Süt kaynamaya başlayınca nişastalı pirinç unu bulamacını yavaş yavaş süte katın. Devamlı karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. Biraz koyulaşınca sütü bademleri de ilâve edin.
  
 | 
Keşkül | 
  | 
hafize 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.05.2010 
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51774 
Gönderme Tarihi: 18.May.2010 
3,170 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 su bardağı süt
 
1 su bardağı toz şeker
 
yarım su bardağı iç badem
 
1,5 fincan pirinç unu
 
1 bardak su
 
1 fincan şam fıstığı ve iç badem
 
 
Tencereye, kabukları ayıklanmış, haşlanmış ve dövülmüş iç badem ile bir bardak süt koyarak bunları iyice bir tülbentten süzerek ilerde kulllanılmak üzere bir kaba alınız.
 
Kalan sütü, kaynatınız. Kaynama anında, pirinç ununu suda eriterek kaynamakta olan süte azar azar on dakika kadar, karıştıra karıştıra kaynatınız. Bademli sütü ve şekeri de koyarak boz kıvamını alıncaya kadar karıştırarak kaynatınız, kâselere boşaltıp, soğumaya bırakınız. Üzerini çekilmiş badem ve şam fıstığı ile süsleyerek servis yapınız.
  
 | 
Keşkül | 
  | 
ahsen 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.09.2007 
Mesajlar: 26 Şehir: Öğrenci | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18036 
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2007 
3,158 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
1 su bardağı toz badem
 
1 çay bardağı pirinç unu
 
2 çorba kaşığı buğday nişastası
 
1 su bardağı toz şeker
 
 
Soğuk süt bir tencereye aktarılır. Üzerine nişasta ve pirinç unu eklenir iyice karıştırılır. Orta ateşe yerleştirilir. Sürekli karıştırarak kaynama noktasına gelene kadar piririlir. Sonra toz badem ve şeker eklenir. 10 dakika daha pişirilir. Kaselere paylaştırılır. Soğuyunca servise sunulur.
  
 | 
Keşkül | 
  | 
Nimet Hanım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2006 
Mesajlar: 149
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7697 
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2006 
3,134 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
4 bardak süt,
 
1 bardak şeker,
 
1 çay bardağı badem,
 
1 fincan pirinç unu,
 
1 kaşık nişasta,
 
1 tutam tuz
 
1 fincan antepfıstığı.
 
 
Hazırlanışı:
 
İç bademler kaynar suda birkaç dakika tutulur, sudan alınır, parmak ucuyla bastırılarak kabuğundan çıkarılır. Yarısı alınarak kaynamakta olan dört bardak süt ve şekere katılır. Pirinç unu ve nişastayı bir çay bardağı soğuk su içinde ezip, süte macun gibi akıtarak, 20 dakika tahta kaşıkla devamlı karıştırılır. Bir tutam tuz katılır. Koyulaşıp, sakız gibi olunca kalan macun haline getirilmiş bademler ilave edilir. Bir iki dakika karıştırıldıktan sonra ateşten indirilir, tabaklara alınır. Üzerine arzuya göre hindistancevizi, antepfıstığı serpilir.
  
 | 
KEŞKÜL | 
  | 
baykal 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.12.2007 
Mesajlar: 22 Şehir: Karabük | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20235 
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2007 
3,062 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEME:
 
1 kg. süt
 
500 gr. şeker
 
1 paket vanilya
 
1 tutam zerde boyası
 
300 gr. pirinç unu
 
 
YAPILIŞI:
 
Sütü tencerede kaynatın. Üzerine şeker, vanilya ve zerde boyasını ekleyerek tekrar kaynatın. Daha sonra pirinç ununu ekleyerek 15 dakika kısık ateşte pişirin ve soğumaya bırakın.
  
 | 
Keşkül | 
  | 
reyon 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.01.2011 
Mesajlar: 69 Şehir: Kars | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59132 
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2011 
3,011 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Türk Kadınının Tatlı Kitabı
 
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966
 
 
1,5 kq Süt (6 bardak)
 
265 g Şeker (3.3/4 fincan)
 
80 g İç badem (1/2 bardak)
 
60 g Pirinçunu (1.1/4 fincan)
 
3/4 bardak Su
 
Tuzsuz Şam fıstığı ve iç badem (Üzerine)
 
 
Çok ufak bir tencereye; kabukları ayıklanmış, haşlanmış ve et makinesinden geçirildikten sonra havanda iyice dövülmüş 80 g iç badem (1/2 bardak) ile 1 bardak ılık süt koyarak bunları, birbirleriyle hâlloluncaya kadar iyice mıncıklayınız ve sonra da bir tülbentten süzerek ileride kullanmak üzere bir tarafa bırakınız.
 
Müteakiben bir tencereye geri kalan 5 bardak sütü koyarak kaynamaya bırakınız.
 
Süt kaynamakta iken; 60 g pirinçununa (1.1/4 fincan), 3/4 bardak suyu bir taraftan karıştırmak suretiyle yavaş yavaş katınız. (Yalnız bu ameliyeyi yaparken pirinç ununun top top kalmamasına dikkat ediniz.)
 
Sonra da pirinç unu su karışımını kaynamakta olan süte azar azar ilâve ediniz ve bir taraftan da karıştırmak suretiyle 8 - 10 dakika kadar kaynatınız. 10 dakika sonra evvelce hazırlamış olduğunuz bademli sütü ve 265 g şekeri de (3.3/4 fincan) ilâve ederek orta koyulukta (Aşağı yukarı boza kıvamı) bir hâl alıncaya kadar karıştırarak kaynatmaya devam ediniz. Sonra da gerekli kaplara boşaltarak soğumaya bırakınız.
 
Soğuyan keşkülleri, çekilmiş iç badem ve şam fıstığiyle süsleyerek servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |