|
Keşkek (Diyarbakır) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174354
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2023
214 defa indirildi / yazdırıldı
|
İrfan Rıza Yazıcıoğlu
500 gr kuşbaşı et
500 gr dövme
1 çay bardağı nohut
1 kuru soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
Kişniş
Tuz
Karabiber
Pul biber
Nohut ve dövme suda ıslanır.
Doğranmış soğan, yağ ve et ile beraber iyice kavrulur.
Nohut ve dövme karışımına kavrulmuş et, 1, 5 lt su, tuz, karabiber, pul biber ilave edilip pişirilir.
Pişirmeye yakın, kişniş ilave edilir ve servis yapılır.
Not: Diyarbakır'da genellikle Ramazan ayında yaıpılır. İftar ve sahur yemeklerinin vazgeçilmezidir.
|
Keşkek (Diyarbakır) |
|
lüle
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.02.2015
Mesajlar: 36 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc131685
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2018
2,550 defa indirildi / yazdırıldı
|
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kemikli et, kemik veya et kavurma
2 su bardağı dövme
1 çay bardağı nohut
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı sade yağ
1-2 adet domates
2-3 adet sivri biber
Kişniş
Tuz
Pul biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Nohut ve dövme yıkanıp ıslatılır.
Doğranmış soğan yağda kavrularak et veya kemik ilave edilir.
Domates salçası, domates ve sivri biber katılarak iyice kavrulur.
Karışıma ıslatılmış dövme, nohut ve 6-7 su bardağı su konulur.
Tuz,kişniş ve pul biber ilave edilerek pişirilir.
Not: Arzu edilirse salçasız ve yağsız hazırlanıp et yerine kavurma katılabilir. Düdüklü tencere kullanılabilir.
|
Keşkek (Diyarbakır) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54389
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2010
4,454 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
Kalın Bulgur
Taze Kemikli Et
2 Kaşık Domates Salçası
2 Adet soğan
1 Fincan Kuru Nohut
Yapılışı
Bu yemek te tandırda yavaş ateş ile pişirilen bir yemektir(düdüklü tenceredede yapılır evlerde). Tandır yakılır ve iyice kızan tandırın içine; salça, kıyılmış kuru soğan, kemikli et ve nohut bir çömleğe koyarak konulur ve 2 saat kaynatılarak pişirilir. Daha sonra bulgurlar ilave edilerek bir-iki saat daha pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır.
|
|